Suosittu Unisport Porthania lopettaa – Syynä korona-aika

Lopettamisen taustalla ovat koronarajoituksista aiheutuneet tulonmenetykset. Unisport Porthanian asiakkaissa uutinen herättää tyrmistystä.

Helsingin yliopiston Porthania-rakennuksessa on järjestetty vuosia Unisportin suosittuja jumppatunteja.

Suosittu Unisport Porthania lopettaa toimintansa 30. toukokuuta 2023.

Unisport tiedottaa asiasta sivuillaan. Päätöksen taustalla on Unisportin mukaan ”Porthanian liikuntatilojen muuttuva käyttötarkoitus sekä resurssien uudelleenkohdentaminen”.

HS:n tietojen mukaan päätöksen taustalla ovat eritoten koronapandemia ja siitä aiheutuneet tulonmenetykset. Samoin kuin koko liikunta-ala, myös Unisport kärsi koronarajoituksista. Nyt tilakustannuksia pyritään karsimaan keskittämällä toimintaa Kluuvin Unisportiin tien toiselle puolelle.

HS ei tavoittanut perjantaina iltapäivällä Unisportin myynti- ja markkinointipäällikkö Olli Sahalaa kommentoimaan asiaa.

Porthaniassa pidettyjä tunteja on Unisportin mukaan tarkoitus siirtää Uniport Kluuvin K3- ja K4-saleihin. Unisport myös vakuuttaa, ettei ryhmäliikuntatuntien määrä ole muutoksen vuoksi vähenemässä, vaan tunteja jopa lisätään syksyllä.

Lue lisää: Yli­opistolle on piilotettu hulppea katto­­huoneisto – Harvan tietämästä sala­paikasta aukeaa upea näky

Porthaniassa viikoittain esimerkiksi circuit training ja bodypump -tunneilla käyvä Jyri Lehvä ei kuitenkaan ole vakuuttunut. Lehvä on valmistunut Helsingin yliopistolta jo vuonna 2019, mutta on Unisportin asiakas edelleen.

HS tavoitti Lehvän puhelimitse.

”Kävin itse eilen Porthaniassa jumppatunnilla ja tunnin jälkeen juttelin ohjaajan ja muutaman treenaajan kanssa. Kaikki olivat aivan täysin tyrmistyneitä asiasta”, hän sanoo.

Lehvä huomauttaa, että Porthanian jumppasali vetää 60 henkeä. Kluuvin K3-kerroksen sali puolestaan vetää 18 henkilöä.

”Se on ahdas koppi, ja lisäksi tosi matala. Jos Porthanian tunnit loppuvat, en aio uusia Unisportin jäsenyyttäni.”

HS uutisoi perjantaina, että korkeakouluopiskelijat istuvat keskimäärin 11 tuntia päivässä.

Yliopistokirjeenvaihtajan muun muassa Unisport Kluuvissa haastattelemien opiskelijoiden mukaan istumiselle haetaan vastapainoa vapaa-ajan liikunnasta.

Lue lisää: Tutkimus paljasti, kuinka paljon opiskelijat istuvat päivässä – ”Kuulostaa aika brutaalilta”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat