Kaapeli­tehtaalla järjestetään viikon­loppuna herkuttelijoiden festarit

Helsinki Coffee Festivalia sekä Jäätelö- ja suklaakarnevaali tulevat Kaapelitehtaalle. Tarjolla on muun muassa alkoholipitoista jäätelöä.

Kaapelitehdas täyttyy tuoksuista ja mauista viikonlopun ajaksi.

| Päivitetty

Kaapelitehtaalla vietetään viikonloppuna Helsinki Coffee Festivalia sekä Jäätelö- ja suklaakarnevaalia.

Kahvifestivaali Helsinki Coffee Festival järjestetään seitsemännen kerran. Festivaalin perustivat kolme ystävystä Maija Kestilä, Matti Laukko ja Tommi Harju. Viime vuonna festivaalin yhteyteen liittyi myös Jäätelö- ja suklaafestivaali.

Festivaalilla voi maistella kahvia, teetä, kombuchaa, jäätelöä ja suklaata. Tapahtumassa saa vinkkejä paremman kahvin tekoon kotona, maistellaan uusia makuja ja palkitaan parhaita tuotteita. Elämyksiä tapahtumassa tarjoavat silent tea room, jossa voi maistella teetä rauhassa, suklaanmaistelu ja Linnanmäen sirkuksen esitykset.

Tapahtuman teemana on tänä vuonna Brasilia ja se näkyy brasilialaisena musiikkina, kahvina sekä lavaohjelmassa. Dj:t luovat festaritunnelmaa soittamalla muun muassa brasilialaista musiikkia.

Festivaaleilta saa vinkkejä miten voisi kokeilla jotain uutta omassa kahvin- ja teenjuonnissa. Festivaaleilla on myynnissä kahvin, teen ja herkkujen lisäksi kahvilaitteita.

Vastuullisuusteema on otettu huomioon festivaaleilla. Tapahtumassa keskustellaan, miten kahvinjuonnissa voisi panostaa vastuullisuuteen.

”Kahvista voisi ajatella samalla tavalla kuin viinistä. Mistä maasta se tulee ja mikä papulajike on kyseessä sekä oppia maistelemaan eri kahveja. Kahviala on menossa vastuullisempaa suuntaan ja alkuperätieto löytyy yhä useammasta kahvista. Pienpaahtimokahveissa lukee usein kahvin alkuperä tarkasti, joskus jopa viljelijän nimeen asti. Mitä tarkemmin kahvissa lukee sen alkuperä, sitä vastuullisempaa kahvi yleensä on”, kertoo yksi festivaalin perustajista Maija Kestilä.

Uutena juttuna kahveissa Kestilä nostaa kofeiinittoman kahvin. Sitä löytyy tapahtumasta monta maisteltavaa lajia. ”Lisäksi kahvitrendeissä kylmäkahvit ja niistä tehtävät drinkit ovat edelleen trendaavia varsinkin näin kesän kynnyksellä”, Kestilä mainitsee. Festivaaleilla voi kokeilla myös kahviolutta.

”Jäätelötrendeissä vegaaninen jäätelö ja vegaanisten makujen monipuolisuus kasvaa. Tulee enemmän makuja, jotka sopivat kaikille. Tapahtumassa pääsee maistamaan muun muassa uutta kasvipohjaista pehmytjäätelöä”, sanoo Kestilä. Erikoisuutena Kestilä mainitsee, että festivaaleilla on maisteltavana alkoholipitoisia jäätelöitä.

Festivaalille odotetaan paljon kävijöitä. Viime vuonna tapahtumassa oli 10 000 kävijää, ja tänä vuonna odotetaan suurempaa kävijämäärää.

Helsinki Coffee Festival ja Jäätelö- ja suklaakarnevaali Kaapelitehtaalla 21.–23. huhtikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat