Käpylän lippakioskin tarinassa käänne: voi aueta jopa tänä kesänä

Käpylän lippakioski ei ole ollut toiminnassa vuoden 2019 jälkeen. Entisen yrittäjän mukaan on mahdollista, että kioski aukeaa vielä tänä kesänä.

Käpylän lippakioski kuvattuna vuonna 2022.

| Päivitetty

Käpylän lippakioski siirtyy takaisin Helsingin kaupungin hallintaan.

Kaupunki myi Meurmanin puistossa sijaitsevan lippakioskin vuonna 2016 yritykselle nimeltä ”Tuna & Partners Avoin yhtiö”, joka oli aiemmin pyörittänyt kioskia vuokralaisena.

Itse kioskirakennus myytiin 8 000 euron hintaan, tontti oli vuokralla kaupungilta. Rahaa kioskin ostoon kerättiin joukkorahoituskampanjalla.

Kioski ei ole kuitenkaan ollut toiminnassa kesän 2019 jälkeen. Loppuvuodesta 2019 kaupunki irtisanoi vuokrasopimuksen maksamattomien vuokrien vuoksi.

Kaupunki päätyi lopulta hakemaan saataviaan oikeusteitse.

Yrittäjälle ja hänen yhtiölleen oli kertynyt maksamattomia vuokria ja oheiskuluja yhteensä yli 5 000 euron edestä.

Helsingin käräjäoikeus antoi asiasta yksipuolisen tuomion.

Oikeus vahvisti maanvuokrasopimuksen purkamisen, määräsi kioskirakennuksen ulosmitattavaksi ja velvoitti vuokralaisen lähtemään häädön uhalla.

Kaupunki pyrkii saamaan tuomion pantua täytäntöön mahdollisimman pian, kaupunginlakimies Jenni Rope kertoo HS:lle sähköpostitse.

Tuomion panee täytäntöön ulosottoviranomainen, ei kaupunki. Kaupungin edustajat eivät siksi voi tarkalleen sanoa, milloin kioski on taas kaupungin hallussa.

Myöskään sitä, kuinka kauan kestää ennen kuin kioski on uuden toimijan hallussa ja auki asiakkaille, ei Rope osaa arvioida.

Vielä viime vuonna kioskiyrittäjä Jaakko Ruotsalainen oli optimistisempi. Hän kertoi HS:lle aikovansa maksaa vuokrarästit.

Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan asiat ”menivät kuten menivät”, Ruotsalainen kommentoi tilannetta HS:lle nyt. Kioskin tulevaisuus näyttää Ruotsalaisen mukaan silti ihan hyvältä.

Voi olla, että kioskilla on uusi yrittäjä ja uutta toimintaa jo tänä kesänä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat