Kaiku-yökerhon ovella uusi oivallus: "Ei hyväksytä seksismiä, rasismia, ableismia, homofobiaa"

Asiakkaille kerrotaan, ettei Kaiku-klubilla sallita muun muassa seksismiä, rasismia ja vihapuhetta.

Viron tuolloinen presidentti Toomas Hendrik Ilves ja Sami Yaffa soittivat levyjä Kaiku-klubilla 2016.

| Päivitetty

Helsinkiläinen yökerho Kaiku on kehittänyt innovaation, jolla ehkäistään muun muassa seksismiä, rasismia, vihapuhetta ja häirintää yökerhon tiloissa. Yökerhon sisäänpääsyn yhteydessä asiakkaiden kanssa käydään eräänlainen kehityskeskustelu:

Ovella on järjestyksenvalvojan lisäksi erillinen henkilö, joka kertoo asiakkaille talon tavoista ja vastaa mahdollisiin kysymyksiin, Kaikun omistajiin kuuluva, yrittäjä Tim Uskali kertoo.

”Kaikun ovella keskusteluja on käyty eri tavoin tammikuusta alkaen. Ovikeskusteluiden aloittaminen pohjautuu laajempaan pyrkimykseen viestiä selkeästi ja avoimesti, millainen klubi Kaiku on ja millaista ilmapiiriä pyrimme edistämään”, Uskali sanoo sähköpostitse.

Uskalin mukaan klubi viestii toiminnalla asiakkailleen itseilmaisun vapautta ja luoda viihtyisää ilmapiiriä kaikille osallistujille. Tavoitteen saavuttamiseksi asiakkaita pyydetään sitoutumaan yhteisiin, positiivista ja kunnioittavaa ilmapiiriä rakentaviin periaatteisiin, Uskali kertoo.

Talon tavoista viestitään klubin sisäänpääsyn lisäksi markkinoinnissa ja Kaikun verkkosivuilla. Keskustelun tueksi talon tavat on tiivistetty viiteen kohtaan, jotka käydään tilaan saapuvien kanssa läpi:

”Kaikussa ei hyväksytä minkäänlaista seksismiä, rasismia, ableismia, homofobiaa, transfobiaa, häirintää, vihapuhetta, epäasiallista kommentointia tai väkivaltaa”, Uskali luettelee.

Muiden henkilökohtaista tilaa tulee klubin sääntöjen mukaan kunnioittaa, eikä kenenkään koskeminen ilman suostumusta ole hyväksyttävää. Myös valo- ja videokuvausta pyydetään välttämään tanssilattialla.

Ongelmatilanteissa sekä turvallisuuteen liittyvissä huolissa vieraita kehotetaan ottamaan yhteyttä henkilökuntaan matalalla kynnyksellä. Vieraita informoidaan, että talon tapojen laiminlyöminen voi johtaa sisäänpääsyn epäämiseen tai tilasta poistamiseen.

Kaiku-klubi avattiin 10 vuotta sitten. Samaan Kompleksiksi-kutsuttuun baari-, ravintola- ja klubikokonaisuuteen Hämeentiellä kuuluvat Kuudes linja, Onda- ja Tanner-ruokaravintolat, ja Post Bar sekä Kaiku ja Siltanen -teknopaikat.

Kaiku-klubilla tanssittiin viime syyskuussa alkoholittomassa Sober Furious -illassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat