Petrus Pennanen löysi vihreän hybridi-Mersunsa pahasti vaurioituneena Ullanlinnasta

Helsingin varavaltuutettu Petrus Pennasen auto koki kovia Ullanlinnassa. Hän arvioi, että korjaus tulee maksamaan jopa 10 000 euroa.

Petrus Pennasen auto oli vaurioitunut ilmeisesti hinauksen yhteydessä Helsingin Ullanlinnassa.

| Päivitetty

Helsingin varavaltuutettu ja avoimen puolueen puheenjohtaja Petrus Pennanen kertoo, että hänen autonsa koki kovia, kun sitä hinattiin pois kadun puhdistuksen tieltä Ullanlinnassa.

Pennasen keltavihreä auto oli ollut Tarkk’ampujankadulla, jossa oli ollut siirtokehotus tiistaina tapahtuvan puhdistuksen vuoksi. Koska hän ei ollut liikuttanut autoaan määräaikaan mennessä, se oli siirretty toiseen paikkaan kadun varrella maanantaina.

Ilmeisesti hinauksen yhteydessä autoon oli kuitenkin tullut vaurioita. Pennanen jakoi autostaan viestipalvelu Twitterissä kuvia, joissa näkyy, että auton keula, ovi ja peili ovat kärsineet.

Alun perin Pennanen kertoo saaneensa tietää asiasta, kun Reddit-verkkosivustolla julkaistu kuva oli jaettu hänen Telegram-ryhmäänsä.

”Joku oli postannut sinne kuvan autostani, jota hinattiin. Kuvan yhteyteen oli kirjoitettu, että onko Petrus kolaroinut autonsa”, hän kertoo HS:lle.

”En ollut kolaroinut, joten menin heti etsimään autoani, joka oli siirretty toiseen paikkaan kadulla.”

Pennasen mukaan auto on tällä hetkellä ajokelvottomassa kunnossa ja se on vietävä korjaamolle. Hän pelkää, että esimerkiksi turvatyyny saattaisi räjähtää yllättäen auki.

Auton pintaan oli tullut naarmuja sekä tarttunut maalia mahdollisesti hinausautosta.

Pennanen epäilee, että hänen autonsa korjaaminen voi maksaa jopa 10 000 euroa. Kyseessä on Mercedes-Benzin GLE 350 de -mallin diesel-hybridiauto.

Pennanen oli tiistaiaamuna juuri soittamassa Helsingin kaupunkiympäristön vahingonkorvaus­palveluun, joten hän ei vielä osannut sanoa, kuka korjauslaskun lopulta tulee maksamaan.

Hän uskoo, että vauriot ovat tulleet nimenomaan hinauksen yhteydessä, mutta tästä ei ole vielä mustaa valkoisella. Mitään erityistä lappua tai ilmoitusta hinaajat eivät olleet jättäneet.

”Auto on joka tapauksessa varmaan kuukauden poissa käytöstä”, hän toteaa.

Tiimipäällikkö Inkeri Lehmusoksa Helsingin kaupunki­ympäristöstä ei pystynyt vielä tiistaina iltapäivällä vahvistamaan, että Pennasen auton vauriot olisivat aiheutuneet juuri kaupungin tilaamassa hinauksessa.

Hänen mukaansa autovaurioita koskevat vahingonkorvaus­vaatimukset ohjataan kaupungin kirjaamoon, jossa niiden käsittely saattaa kestää jonkin aikaa.

”Lähtökohtaisesti, jos siirrossa selvästi tapahtuu vaurio, siirtoyrittäjä on siitä vastuussa”, Lehmusoksa sanoo.

Petrus Pennanen on Helsingin kaupungin tarkastuslautakunnan jäsen, varavaltuutettu ja entinen kaupunginvaltuutettu.

Hän on parhaillaan syytteessä sekä pahoinpitelyistä että huumausainerikoksesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat