Ravintola Kruunuvuori sulki ovensa, alueelle jäi enää vain yksi pizzeria

Kruunuvuorenranta menetti kertaheitolla puolet ravintolatarjonnastaan.

Kruuunuvuorenranta kuvattuna vuonna 2021.

Ravintola Kruunuvuori on sulkenut ovensa.

Kruunuvuorenrannassa viime vuoden lopulla aloittanut ravintola ei osoittautunut kannattavaksi, ravintoloitsija Joonas Immonen kertoo.

”Emme saaneet tarpeeksi volyymia”, Immonen selittää.

Immosen mukaan ravintolalle muodostui kyllä hyvä joukko kanta-asiakkaita, mutta lopulta asiakasvirta ei riittänyt tekemään toiminnasta kannattavaa.

Sulkupäätös oli monen tekijän summa, Immonen kertoo. Ravintolasali oli suhteellisen suuri, ja samalla parkkipaikkojen puute sekä jatkuvat työmaat haittasivat lounastajien houkuttelua. Osansa oli myös kaupunginosan keskeneräisyydellä. Asukkaita ei ole vielä tarpeeksi, ja ravintola avattiin liian aikaisin.

Kruunuvuorenrannassa oli aiemmin kaksi ravintolaa, nyt ravintola Kruunuvuoren lopetettua enää yksi. Toinen ravintola on pizzeria Kruunu.

Alueella asuva Immonen ei kuitenkaan aio kokonaan luopua ravintolatoiminnasta Kruunuvuorenrannassa. Suunnitelmissa on esimerkiksi mahdollisia pop up -henkisiä pistäytymisiä paikallisissa tapahtumissa, ihan kotiseuturakkaudesta.

”Mutta se on sitten enemmän huumoritoimintaa.”

Laajasaloon kuuluvaa Kruunuvuorenrantaa rakennetaan Kruunuvuorenselälle. Kaupungin suunnitelmien mukaan alueelle rakennetaan vuoteen 2030 mennessä koteja 13 500 asukkaalle.

Alue yhdistetään keskustaan Kruunusillat-raitiotieyhteyden kautta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat