Kauppahallissa nähtiin yleisö­ryntäys – Turistit kyselivät, mistä hekin voisivat ostaa ”valkoisia juhla­hattuja”

Vappuna Vanhassa kauppahallissa nähtiin suorastaan yleisöryntäys. Erityisesti eräs amerikkalaisturistien seurue jäi paikallisen juustokauppiaan mieleen.

Vanha kauppahalli sijaitsee Helsingin Etelärannassa.

| Päivitetty

Vanhassa kauppahallissa Juustoansa-nimistä juustokauppaa pyörittävä yrittäjä Laura Salonen oli tiistaina tyytyväisen kuuloinen.

Juustokaupan vappu sujui nimittäin yli odotusten, ja se on koronavuosina liikkeensä perustaneelle yrittäjälle erinomainen uutinen.

”Tämä oli neljäs vappuni yrittäjänä Vanhassa kauppahallissa. Juustokaupan asiakkaiden tekemät ostokset olivat euromääräisesti tavallista pienempiä, mutta kävijöitä oli enemmän kuin aiempina vappuina. Ihmisiä oli liikkeellä hurjasti”, hän kertoo HS.lle.

Tunnelmaakin Salonen kehuu erinomaiseksi, eikä häiriöitä hänen mukaansa ollut.

”Tuntui siltä, että kaikilla kävijöillä oli hyvä, iloinen vappufiilis.”

Eräs juustokaupan asiakasseurueista jäi erityisen hyvin Salosen mieleen. Amerikkalaisturistien ryhmä kyseli häneltä, mistä ”valkoisia juhlahattuja” voisi ostaa.

”Minulta vei hetken ymmärtää, että he tarkoittivat ylioppilaslakkeja. Kerroin perinteestämme, mutta en usko, että heistä kukaan lähti lopulta kuitenkaan lakkiostoksille”, Salonen naurahtaa.

Kalakauppa E. Erikssonin kauppias Juha Lindberg toimii Vanhan kauppahallin kauppiasyhdistyksen puheenjohtajana. Lindbergin tiistaina tapaamien muiden kauppahallin yrittäjien mukaan kauppa kävi vilkkaana koko vapun ajan.

”Myös meidän liikkeessämme oli todella kiireistä iltaan saakka molempina päivinä. Itse asiassa jo lauantain myynti oli meillä todella hyvä”, Lindberg sanoi.

Lindbergin mukaan kauppahallit ovat ostospaikkoina hyvin erityyppisiä kuin esimerkiksi marketit: hallin myyntiä ei voi ennakoida samalla tavoin kuin marketissa.

”Juhlapäivät, kuten vappuaatto ja -päivä, houkuttelevat halliin myös niitä, jotka eivät täällä ehkä muutoin käy”, Lindberg sanoi.

Vanha Kauppahalli sijaitsee sopivan kävelymatkan päässä sekä Kaivopuistosta että Kauppatorista, joissa molemmissa oli paljon juhlakansaa liikkeellä vapun tienoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat