Lidlin vihannesten alennukset kummastuttavat – Myymälässä ja mainoksessa eri hinnat

Lidlin edustajan mukaan ero myymälän hintakyltissä ja suoramainoslehdessä ilmoitetuissa hinnoissa selittyy mainoslehden painatusaikataululla.

Lidlin tarjouslehdissä ilmoitettu vihannesten normaali kilohinta on joissain tapauksissa poikennut kaupassa ilmoitetusta.

| Päivitetty

Päivittäistavaraketju Lidlin viikoittain julkaisemissa mainoslehdissä ilmoitetut vihannesten kilohinnat eroavat paikoin myymälässä ilmoitetuista hinnoista.

HS:n saaman vinkin mukaan esimerkiksi kurkun ja kesäkurpitsan kohdalla tarjouslehdessä ilmoitettu ”normaali” kilohinta on korkeampi kuin mitä kaupassa ennen tarjousviikkoa näkyvä hinta on. Tällöin alennusprosenttikin näyttää suuremmalta.

Herää siis kysymys, onko mainoslehdessä ilmoitettu korkeampia hintoja siksi, että tuotteisiin saataisiin isommat alennusprosentit.

Torstaina alkavassa tarjouksessa kotimaisen kurkun normaaliksi kilohinnaksi on ilmoitettu 1,49 euroa, vaikka alkuviikosta kurkkua myytiin esimerkiksi Helsingin Citycenterin Lidlissä hintaan 1,39 euroa.

Vastaavasti aiemmassa mainoslehdessä kesäkurpitsan normaaliksi kilohinnassa ilmoitettiin 2,09 euroa, vaikka edeltävällä viikolla sitä myytiin esimerkiksi Kallion Lidlissä hintaan 1,89 euroa.

Näin ollen alennusprosentit ovat näyttäviä: 33 prosenttia ja 28 prosenttia.

Tarjouslehdessä kotimaisen kurkun normaaliksi kilohinnaksi on ilmoitettu suurempi summa kuin mitä tiistaina myymälässä myytävässä kurkussa oli.

Lidl Suomi ei suostunut antamaan HS:lle aiheesta puhelinhaastattelua. Sen sijaan viestinnästä välitettiin osto-osaston johtaja Thomas Heinrichsin nimissä vastauksia sähköpostitse.

Sähköpostin mukaan ero myymälän hintakyltissä ja suoramainoslehden hinnassa selittyy mainoslehden painatusaikataululla.

Lidlin suoramainoslehti menee sähköpostiviestin mukaan painoon noin kaksi viikkoa ennen kampanjan alkua. Vihannesten ja muiden nopeasti pilaantuvien kampanjatuotteiden alennukset lasketaan siitä hinnasta, joka on tällöin voimassa, eli noin kaksi viikkoa ennen tarjouksen alkamista.

”Mikäli tuotteen hinta tässä välissä ehtii muuttua, syntyy kuvaamasi tilanne, jossa tuotteen alkuperäinen hinta on eri myymälän hintakyltissä ja mainoslehdessä. Tällaisia tilanteita ei synny kovin usein”, vastauksessa kirjoitetaan.

Kesäkurpitsan normaaliksi kilohinnaksi oli ilmoitettu 2,09 euroa, vaikka myymälässä sitä kaupattiin 1,89 euron kilohintaan.

Yleisesti ottaen ihmisten heikentynyt ostovoima näkyy myös ruokakaupoissa. Lidlin lähettämän sähköpostin mukaan ihmiset kiinnittävät ruuan hintaan aiempaa enemmän huomiota ja tarjoukset ja edulliset hinnat vaikuttavat ostopaikan valintaan yhä enemmän.

Viikoittain vaihtuviin tarjouksiin on Lidlissä liitetty erilaisia ostorajoituksia, joilla halutaan Lidlin mukaan varmistaa, että tuotetta riittäisi mahdollisimman monille.

Yleinen hintatason nousu lisää Lidlin vastauksen mukaan myös kaupan omien edullisten merkkien kysyntää.

”Meillä Lidlissä omat merkit ovat merkittävässä roolissa, sillä niiden osuus on noin 75 prosenttia koko valikoimasta. Yleisen hintatason nousun myötä omat merkkimme ovat olleet vielä entistäkin suositumpia. Pyrimme pitämään hinnat mahdollisimman alhaalla”, vastauksessa kirjoitetaan.

Kuluttajahintojen kallistuminen eli inflaatio kiihtyi euroalueella huhtikuussa. HS kertoi tiistaina, että ennakkotietojen perusteella inflaatiovauhti oli 7,0 prosenttia eli 0,1 prosenttiyksikköä ripeämpää kuin maaliskuussa. Jalostamattomat elintarvikkeet kallistuivat huhtikuussa 10,0 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat