Intialainen mies lähetti kirjeen hertto­niemeläiseen kauppaan – Hän etsi 20 vuotta sitten tapaamaansa ”Katia”

K-Supermarket Hertan henkilökunta hämmästyi, kun kaupan postilaatikkoon saapui kirje Intiasta asti. Kirjeessä intialaisherra kertoi etsivänsä 20 vuotta sitten tapaamaansa suomalaista naista, joka on nyt tavoitettu.

Intian Keralasta lähetetty kirje oli osoitettu K-Supermarket Hertan ”postimestarille”.

| Päivitetty

Herttoniemen K-Supermarket Hertan postilaatikkoon saapui hiljattain astetta erikoisempi lähetys.

Kaupan ”postimestarille” osoitettu kirjekuori oli saapunut Intian Keralasta asti. Sen sisällä oli huolellisesti Google kääntäjän avulla suomennettu viesti 66-vuotiaalta ”herra Thrissuristalta”.

Viestissään Thrissurista kertoi harrastavansa kirjeenvaihtoa elämänsä varrella kohtaamiensa ihmisten kanssa ja saavansa tästä harrastuksesta eläkepäiviinsä suurta jännitystä.

Hän oli noin 20 vuotta sitten Etelä-Intiassa perheensä kanssa junassa matkustaessaan tavannut suomalaisen Katin, jonka kanssa oli vaihdettu osoitteita. Nainen asui tuolloin Herttoniemessä kaupan naapurissa sijaitsevassa kerrostalossa.

Thissurista oli jo pariin otteeseen lähettänyt kirjeen suomalaiselle, mutta nämä kirjeet olivat aina palautuneet lähettäjälle. Todennäköisesti siis vastaanottajan osoite tai sukunimi ovat vuosien varrella vaihtuneet.

”Nyt hän oli päättänyt kokeilla lähettää kirjeen suoraan postiin, sillä oli ajatellut, että postimestari tietysti tuntee alueen asukkaat”, sanoo K-Supermarket Hertan kassapäällikkö Päivi Husso.

Husson mukaan paketissa oli mukana sekä englanniksi että suomeksi kirjoitettu viesti postimestarille, suomalaiselle naiselle osoitettu kirje, kuva alkuperäisestä lapusta, johon nainen oli kirjoittanut nimensä ja osoitteensa sekä kopio Suomen postin lähettämistä viesteistä, joissa kerrotaan kirjeiden palautuneen lähettäjälle.

Hertan työntekijät päättivät tehdä suomalaisnaisesta etsintäkuulutuksen Facebookiin.

Lopulta nykyään Turussa asuva Kati tosiaan löytyi Facebookin kautta, mutta ei julkaisun avulla vaan etsimällä häntä suoraan nimellä.

”Laitoimme hänelle viestiä, että saattaisitko mahdollisesti olla oikea henkilö. Hän vastasi, että todennäköisesti kyllä”, Husso kertoo.

Thissuristan kirje lähetettiin keskiviikkona postissa, joten luultavasti se saapuu Katille vielä tämän tai viimeistään ensi viikon aikana.

Husso ilmoitti samalla sähköpostin välityksellä Intiaan, että nainen on löytynyt ja kirje toimitetaan perille. Herra vastasi torstaina kiittelemällä vuolaasti kaupan henkilökunnan vaivannäköä.

”Hän sanoi, että mikäli ikinä liikumme Keralassa päin, on meillä siellä ikuinen ystävä”, Husso kertoo.

Hänen mukaansa kaupalla sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, mutta tämä tapaus on silti poikkeuksellinen.

”Tämä oli ainakin itselleni ensimmäinen kerta, että ihan postin henkilökuntaa tavoitellaan, ja vielä Intiasta asti.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat