Vallilan siirtola­puu­tarhaan avautui vihdoin uusi kesä­kahvila

Vallilan siirtolapuutarhan kesäkahvilan uusi yrittäjä odottaa kahvilakesää innolla.

Vallilan siirtolapuutarhan kesäkahvila aukeaa perjantaina.

Keskelle Vallilan siirtolapuutarhaa aukeaa perjantaina kesäkahvila yhden kesän hiljaiselon jälkeen. Kahvilaa pitää Hermannin piirakkaleipomo.

”Kun viime vuonna kahvilalla ei ollut yrittäjää, ajattelin, että ensi vuonna alan kyllä itse pitämään”, kertoo leipomon omistaja Jussi Murtomaa.

Lämpöasteita on avauspäivän aamuna vain muutama, mutta sääolot eivät Murtomaan mukaan hevillä hetkauta kahvilan aukioloaikoja. Kahvilan istumapaikat ovat kuitenkin ulkona, joten kesäiset räntäkuurot tai rankkasateet saattavat sulkea ovet päiväksi.

Vaikka kahvilan toiminta on kesällä osittain riippuvainen auringon armollisuudesta ja lempeistä lämpötiloista, Murtomaa odottaa kesää myönteisissä tunnelmissa.

Kesäkahvilan uusi yrittäjä on Hermannin piirakkaleipomo.

Toukokuussa kesäkahvila on säävarauksella auki keskiviikosta sunnuntaihin kello 10–17. Tarjolla on Hermannin piirakkaleipomon suolaisten ja makeiden tuotteiden lisäksi muun muassa jäätelöä, sipsiä ja karkkia.

Kahvilan ovet aukeavat melko kirpeässä kevätsäässä, mutta tulevat sääennusteet näyttävät kesäkahvilassa istuskelemisen kannalta lupaavilta. Murtomaalla on leipomon omistajana selkeä resepti menestyneelle kesäkahvilalle:

”Kunhan keli on kohdillaan ja somessa kunnolla paukuttaa!”

Kesäkahvila on auki säävarauksella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat