Suvilahdessa järjestään dj-messut – Loppu­bileissä bailataan selvin päin

DJ-messuilla halutaan muovata uutta DJ-sukupolvea ja juhlistaa rakkautta elektroniseen musiikkiin.

DJ-messujen Sober furious -bileissä esiintyy muun muassa DJ hapan korppu, joka esiintyi samoissa bileissä Tampereella syksyllä 2022.

Ensimmäiset DJ-messut järjestetään Suvilahdessa Tiivistämöllä 17.–18. toukokuuta.

Messujen ohjelmassa on työpajoja, esiintymisiä ja bileitä. Päiväohjelmaan osallistuvat pääsevät muun muassa opettelemaan biisinkirjoitusta ja esittelemään tuotoksiaan levy-yhtiölle. Työpajoissa ja esiintymässä on DJ-maailman kärkinimiä, kuten Orkidea ja Milla Lehto.

Tiivistämön nuoriso-ohjaaja ja DJ-messujen tuottaja Rozza Dragoz kertoo, että messuilla halutaan tarjota ohjelmaa kaikentasoisille elektronisen musiikin harrastajille. Dragozin lisäksi messujen tuottajia ovat Iiro Hyvönen ja Aatu Antikainen.

Ohjelmasta voi nauttia sekä osallistujana että kuuntelijana.

”Messut ovat edistyneemmille DJ:ille, jotka haluavat kehittää taitojaan ja suhteitaan alalle sekä aloittelijoille, jotka haluavat oppia parhailta. Messut ovat myös niille, jotka yksinkertaisesti rakastavat elektronista musiikkia.”

Messujen päiväohjelmaan ovat tervetulleita myös alaikäiset, ja alle 18-vuotiailla on sinne vapaa pääsy. Täysi-ikäisille tapahtuma maksaa lipusta riippuen 10–20 euroa.

Suvilahden alue on ollut viime aikoina otsikoissa sinne kaavaillun viihdekeskuksen vuoksi.

Lue lisää: Mikko Leppilammen hallihanke on osa suunnitteluideologiaa, joka tuhoaa Helsingin.

DJ-messujen ohjelmasta löytyy musiikin tekemisen, esittämisen ja markkinoimisen lisäksi DJ-skenen turvallisuutta käsittelevää ohjelmaa. Turvallisuudesta puhutaan paneelikeskustelussa esimerkiksi poliisin ja Darravapaa-yhteisön kanssa. Kaksipäiväiset messut päättyvät Sober furious -bileisiin, joissa juhlitaan ilman alkoholia.

”Haluamme tarjota terveellisempiä ja turvallisempia bileitä, joihin tullaan selvin päin rakkaudesta elektroniseen musiikkiin.”

Myös Tiivistämöllä on ollut Dragozin mukaan turvallisuuden kannalta ongelmallisia juhlia, ja turvallista tilaa sekä alkoholinkäyttöä halutaan siksi pohtia DJ-messujen yhteydessä.

Dragoz toivoo, että messuista tulisi vuosittainen ja suosittu tapahtuma. Etukäteen menestystä on kuitenkin vielä vaikeaa arvioida.

Messukonsepti on hakenut inspiraatiota Amsterdamissa järjestetyistä samankaltaisista tapahtumista. Dragozin mielestä DJ-messut tulevat Suomessakin tarpeeseen, koska elektroninen musiikki on kovassa nousussa undergroundista kohti valtavirtaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat