Rattijuopumuksesta epäilty mies juoksi mereen, vedettiin väkisin rannalle

Poliisin mukaan mies oli ollut taksin kyydissä sekavassa mielentilassa, tarttunut rattiin ja kuskin jarrutettua juossut mereen. Häntä epäillään rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Miestä etsittiin merestä Lauttasaaren Lemissaaressa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

| Päivitetty

Suomenlahden merivartiosto pelasti miehen merestä Lemissaaressa Helsingin Lauttasaaressa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Hälytys tapahtumapaikalle tuli yöllä kello 0.47.

Kyseessä oli Helsingin poliisin ja Suomenlahden merivartioston yhteistehtävä. Helsingin poliisin mukaan miestä epäillään rattijuopumuksesta sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Hän oli ollut taksin kyydissä asiakkaana, ilmeisen sekavassa tai päihtyneessä mielentilassa, kertoo Helsingin poliisin operatiivinen yleisjohtaja Petri Juvonen. Mies oli tarttunut taksin rattiin, mutta kuski oli saanut jarrutettua, eikä pahempaa onnettomuutta tapahtunut.

”En tiedä aivan tarkkaan, mitä kaikkea autossa on tapahtunut, mutta mies oli myös rikkonut autoa. Sen jälkeen hän oli juossut mereen.”

Merivartiosto haki miehen merestä pois. Mies vastusti voimakkaasti sekä meripelastuksen henkilökuntaa että poliisia.

”Hänet jouduttiin väkisin nostamaan merestä ylös”, Juvonen kertoo.

Meripelastusjohtaja Janne Ryönänkoski kertoo, että täysi-ikäinen mies oli juossut vaatteet yllään mereen. Sitten hän oli uinut niin kauas, että oli kadonnut ystävänsä näkyvistä.

Merivartioston pelastajat löysivät hänet veden varasta noin 50 metrin päästä rannasta. Hän oli ehtinyt olla vedessä 15–20 minuuttia. Ryönänkosken mukaan hän oli löydettäessä tajuissaan ja kylmettynyt, mutta ”erittäin vastahakoinen” pelastustoimeen.

”Jouduimme ’jumppaamaan’ jonkin verran, että saimme henkilön pelastettua. Hän ei ollut oikein yhteistyökykyinen”, Ryönänkoski kertoo.

Paikalla oli merivartioston ja poliisin lisäksi useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Mies saatiin ambulanssin kyytiin ja vietiin sairaalaan tarkistettavaksi.

”Kun hän sieltä vapautuu, poliisi jatkaa näiden rikosasioiden tutkintaa”, Petri Juvonen sanoo.

Kukaan ulkopuolinen ei hänen mukaansa loukkaantunut tapahtuneen yhteydessä.

Suomenlahden merivartiosto johti pelastustehtävää.

Paikalla oli myös Helsingin poliisin yksiköitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat