Malmin Teboil lopettaa

Malmin Teboilin nykyinen yrittäjä lopettaa huoltoaseman pyörittämisen kesäkuussa. Ilmoitus on tullut kanta-asiakkaille järkytyksenä.

Malmin Teboil-huoltoasema kuvattuna vuonna 2020.

| Päivitetty

Malmin Teboil-huoltoasema lopettaa kesäkuun lopussa. Asema on ollut osa Kirkonkyläntien palvelutarjontaa jo vuodesta 1967.

Kuten suomalaiseen huoltamokulttuuriin kuuluu, on paikalla ollut uskollinen ja jopa uskonnollinen vakioasiakkaiden joukko.

Asiakkaille sulkupäätös onkin tullut jopa järkytyksenä, kauppias Petteri Kärki kertoo.

”Moni on hyvinkin šokissa.”

Päätös kuitenkin pitää. Vuosikymmenten työnteon jälkeen Kärjen on tullut aika eläköityä kauppiaan työstä ja ottaa rennommin. Tulevaisuudessa hän on mukana pienimuotoisemmassa autokorjaamossa.

Huoltoasemalla työtä on paljon, ja lomia kauppias kertoo ehtineensä pitää vain viikon verran vuodessa. Myös työvoiman löytämisestä on tullut entistä vaikeampaa.

Selvästi suurinta osaa Teboil-asemia pyörittävät yrittäjät. Itse ketjun omistaa venäläinen öljyjätti Lukoil, jonka tytäryhtiö Teboil on. Teboil voi siis etsiä Kärjen paikalle uuden yrittäjän.

”Mutta tähän aikaan on vähän vaikeaa, kun on tuo Venäjä-leima otsassa", Kärki arvelee.

Venäjän hyökkäyssodasta johtuva Teboil-boikotti ei Kärjen mukaan Malmilla ole näkynyt. Kanta-asiakkaat pysyivät uskollisina.

”Se ei ole se syy, miksi lopetamme.”

Lue lisää: Timo Laaninen oli neljän pääministerin juonikas oikea käsi, kunnes hän kyllästyi ja ryhtyi kapakkapapiksi Helsingissä

Oikaisu 8.5.2023 kello 15.50: Täsmennetty, että suurinta osaa Teboil-asemista pyörittävät yrittäjät.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat