Kokonaisen antikvariaatin kirjat tyhjennetään roskalavalle Ullanlinnassa

Antikvariaatti Korkeavuori on HS:n tietojen mukaan vaihtanut omistajaa. Tiistaina paikan päällä oli useita ihmisiä ottamassa mukaansa ilmaisia kirjoja.

Antikvariaatti Korkeavuoren eteen pysähtyi tiistaina ohikulkijoita ihmettelemään pois heitettäviä kirjoja.

| Päivitetty

Ullanlinnassa tyhjennetään kokonainen antikvariaatti roskalavalle.

Tieto tyhjentämisestä on kiirinyt tiistain aikana sosiaalisessa mediassa, ja pois heitettävää kirjallisuutta ovat pysähtyneet haalimaan myös satunnaiset ohikulkijat.

HS kävi tiistaina iltapäivällä paikan päällä Korkeavuorenkadulla, jossa eräs henkilö esimerkiksi kiipesi roskalavalle pelastamaan haluamaansa kirjaa. Ihmisten mukaan lähti muun muassa sotahistoriateoksia ja vanhoja Suomen Kuvalehtiä.

Kirjojen lisäksi paikalle saapuneet ottivat mukaansa myös antikvariaatissa käytettyjä hyllyjä ja laatikoita.

Kaikkia kirjalaatikoita ei ollut iltapäivällä heitetty vielä roskalavalle, vaan niitä pystyi kaivelemaan kaupan edustalla.

Antikvariaatti Korkeavuori on HS:n tietojen mukaan myyty. Yksi kauppaa tyhjentävistä muuttotyöntekijöistä kertoo, että koko kauppa kellarin tavaroita myöten lähtee roskalavalle.

Paikalla kaupassa ei ollut tiistaina uutta eikä vanhaa omistajaa. HS yritti tavoitella Antikvariaatin aiempaa yrittäjää, mutta tämän numerot eivät olleet käytössä.

Tyhjennettäviä tavaroita penkomaan pysähtyneet päivittelivät, että kirjoista täyttyvä roskalava on surullinen näky. Samoin antikvariaatin kohtaloa harmiteltiin.

Antikvariaatista lähtee kirjoja roskiin banaanilaatikkokaupalla.

UUSIEN kirjojen myynti sakkaa pahasti, ja kirjakaupat ovat olleet tunnetusti vaikeuksissa.

Myös vanhojen kirjojen kauppa potee ”koko ajan pientä laskusuhdannetta”, sanoi Helsingissä kolmea Planeetta-antikvariaattia pyörittävä Elmeri Vehkala HS:n jutussa huhtikuun lopulla.

Toisaalta samaan aikaan tiettyjen klassikkokirjojen kysyntä myös kasvaa. Myös tietokirjallisuuden puolella painosmäärien pieneneminen on johtanut kysynnän kasvuun antikvariaateissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat