Korkeasaari avasi villieläinten hätänumeron

Korkeasaaren villieläinsairaala hoitaa jatkossa neuvonnan ja pelastuslaitoksen yksikkö käytännön auttamisen tilanteissa, joissa luonnonvarainen eläin on kiireellisen avun tarpeessa.

Orpo siili tuotiin villieläinsairaalaan vuonna 2021.

Korkeasaari on avannut villieläinten hätänumeron, eläintarha tiedottaa.

Tänä kesänä villieläinsairaalaan tulleita puheluita ohjataan myös tarvittaessa tehtäviksi Helsingin pelastus­laitoksen eläinpelastus­yksikölle.

Aiemmin hädänalaisista villieläimistä saattoi soittaa suoraan pelastuslaitoksen eläinpelastus­yksikön puhelin­neuvontaan, mutta palvelu lopetettiin viime keväänä. Neuvonnan sulun jälkeen tehtävät ovat ohjautuneet yksikölle vain hätäkeskuksen kautta.

Muutos kuului villieläinsairaalassa puheluiden määrän kasvuna. Nyt alkavan yhteistyön tuloksena villieläinsairaala hoitaa neuvonnan, ja pelastuslaitoksen yksikkö käytännön auttamisen.

Korkeasaaren valtakunnallinen puhelinpalvelu on tarkoitettu tilanteisiin, joissa luonnonvarainen eläin on kiireellisen avun tarpeessa.

Muualla kuin Helsingin alueella olevat soittajat ohjataan tarpeen mukaan kääntymään paikallisten eläinsuojelu­yhdistysten puoleen.

Yleistä tai välitöntä vaaraa aiheuttavista tai erikoiskalustoa vaativista tehtävistä, kuten hirviaidan väärälle puolelle eksyneistä hirvistä, tulee yhä soittaa yleiseen hätänumeroon 112.

Neuvontapuhelin on auki numerossa 040 334 2954 toukokuusta elokuun loppuun päivittäin klo 8–19.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat