Ylä-Malmin suihku­lähde käynnistyi vuosien tauon jälkeen

Ruohottuneen altaan korjaaminen on ensimmäinen vaihe ankeaksi moititun Ylä-Malmin torin kunnostuksessa. Suihkulähteen allas ehti olla tyhjillään vuodesta 2016.

Ylä-Malmin torin suihkulähteen altaassa suihkuaa pitkän tauon jälkeen vettä, sillä suihkulähde ja allas on vihdoin korjattu.

Helsinkiläinen Marko Jormanainen kuvasi suihkulähteen videolle pyöräillessään siitä ohi maanantaina.

”Ilmeisesti jonkinlaisia käynnistymis­vaikeuksia suihkulähteellä on ollut. Maanantaina vesi lorisi ihan iloisesti”, Jormanainen kertoo.

”Kyllä se selvästi elävöittää toria.”

Korjaus on ensimmäinen vaihe torin kunnostuksessa. Helsingin kaupungin maanantaina asiasta julkaiseman tiedotteen mukaan torista kunnostetaan aiempaa viihtyisämpi ja turvallisempi ”Malmin urbaani keidas”, jolla on tarkoitus järjestää tapahtumia ja toritoimintaa.

Torin peruskorjaus alkoi viime elokuussa. Korjauksen ensimmäisessä vaiheessa uusittiin suihkulähteen altaan kiveys, ja myös sen ympärillä oleva kivi- ja betonireunus, vedeneristys sekä allastekniikka on uusittu, kaupunki kertoo tiedotteessa.

Lisäksi reunakivet ja altaan ympärillä olevat kivetykset on asennettiin uudelleen paikoilleen.

1990-luvulla rakennetun suihkulähteen ruohottunut allas on ollut vuoto-ongelmien vuoksi tyhjänä vuodesta 2016.

Suihkulähde koostuu taiteilija Seppo Mannisen luomasta teräsveistoksesta sekä altaasta. Mannisen veistos kuuluu Helsingin kaupungin taidekokoelmaan, jota Helsingin taidemuseo (HAM) hallinnoi.

Teoksen teknisestä ylläpidosta, kuten vesijärjestelmistä, vastaa kaupunki­ympäristön toimiala.

Kaupungin vision mukaan alueelle on luvassa muun muassa penkkejä, puita, sekä pensas- ja perennaistutuksia luomaan viihtyisyyttä.

Altaan ympärille on alustavasti suunnitteilla oleskelualue, ja suihkulähteen lähellä on tilaa väliaikaiselle esiintymislavalle.

Torin keskialueelle on puolestaan suunnitteilla kivituhkapintainen alue, jossa voi pelata erilaisia pelejä, kuten petankkia tai mölkkyä, tiedotteessa kerrotaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat