Suljetun venäläis­ravintolan omistajat avasivat uuden ravintolan Helsinkiin

Asiakkaiden mielikuvissa venäläistä ruokaa tarjoava ravintola ei näyttäytynyt houkuttelevana Venäjän hyökkäyssodan vuoksi. Nyt Bellevuen tilalla on uusi suomalais-aasialaisia makuelämyksiä tarjoava ruokaravintola.

Aasialais-suomalainen ruokaravintola P'anku avautui huhtikuun lopulla Katajanokan Rahapajankadulle entisen ravintola Bellevuen tilalle.

| Päivitetty

Helsingin vanhin venäläinen ravintola Bellevue päätti yli satavuotiaan taipaleensa vuodenvaihteessa. Katajanokalla sijainneen Bellevuen omistaja Zhiming Peng lupaili jo viime joulukuussa, että tiloihin avataan myöhemmin uusi ravintola.

Klassikkoravintola Bellevuen myynti oli lähtenyt laskuun Venäjän hyökättyä Ukrainaan viime vuoden helmikuun lopulla. Siitäkin huolimatta, että Bellevuen taustalla ei ollut kytköksiä Venäjälle, eikä sen taustalla toiminut yhtään venäläistä.

Huhtikuun lopulla entisen ravintola Bellevuen tiloissa Katajanokan Rahapajankadulla avattiin aasialaisvaikutteinen ravintola P’anku.

P’anku mainostaa itseään rentona ravintolana, ja lupaa tarjota ”yllättäviä suomalais-aasialaisia makuja ystävällisen palvelun siivittämänä”.

P’ankun taustalla toimii siis myös Bellevuen omistanut kiinteistösijoittaja Zhiming Peng, ravintola kertoo tiedotteessa. Peng on vaikuttanut suomalaisella ravintolakartalla 1980-luvulta saakka, ja hänet tunnetaan muun muassa turkulaisen Kiinanmuuri-ravintolan perustajana.

Peng joukkoineen remontoi entisen Bellevuen tilat sopiviksi uuden ravintolan tarkoituksiin.

Uuden ravintolan ruoka- ja juomatuotevastaava Tuomas Lavi kertoo tiedotteessa Bellevuen kärsineen sotaan liittyvistä mielikuvista. Lavi painottaakin, että Bellevuen tavoin myöskään P’ankun taustalla ei ole venäläistä omistusta tai rahaa.

P’ankun ruokalistalla näkyvät sekä suomalaiset että aasialaiset raaka-aineet. Myös vegaanisia ja gluteenittomia annoksia on tarjolla.

Iltalistan lisäksi P’anku tarjoaa myös lounasta tiistaista perjantaihin kello 11–15.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat