Kirppis­kävijöiden paratiisi avautuu Kumpulassa

Kumpulan koko Limingantie muuttuu kirppiskaduksi aamupäivällä, ja sieltä voi siirtyä tutkailemaan Käpylän Käpybasaarin tarjontaa.

Kumpula tunnetaan kyläjuhlistaan.

Kumpulan koko kylän kirppispäivä alkaa lauantaina kymmeneltä Kumpula-juoksulla. Tarjolla on kilpailu- ja reippailusarjoja kaiken ikäisille. Limingantiellä Kumpulan asukkaat myyvät käytettyä tavaraa tai omatekoisia käsitöitä, myyntipaikkoja ei ole ammattimaisille myyjille. Kylätilan kahvilassa voi levähtää kävelyn ja ostosten välillä.

Puolilta päivin alkavan Käpylän Kyläjuhlan kirpparialueelta voi tehdä kirpputorilöytöjä festarihengessä tai hankki käsityöläisten tuotteita kotiin.

Lapinlahden vanhan sairaalan puistossa järjestetään lauantaina kesän ensimmäinen kirpputori. Maksuttomalle kirpputorille voi kuka tahansa tulla myymään, mutta myyntipaikka tulee varata etukäteen.

Lauantain vietetään lisäksi valtakunnallista siivouspäivää, jolloin pieniä ja suuria kirpputoripisteitä nousee toreille, taloyhtiöiden pihoille ja puistoihin. Kirpputorien sijainnit löytyvät Siivouspäivän verkkosivun kartasta.

Sunnuntaina Vallilan suurilla sisäpihoilla järjestetään perinteinen kirpparitapahtuma viiden korttelinkokoisen talon voimin. Joukossa on muun muassa aikoinaan Helsingin suurin rakennus Sture sekä yksi Pohjoismaiden suurimmista sisäpihoista Sammatti.

Myös Marjaniemessä vietetään sunnuntaina vuotuista rantakirpputoria. Merellinen kirppisreitti alkaa Marjaniemen uimarannan päädystä Punapaadentieltä ja jatkuu aina Puotilan minigolfin tienoille Kunnallisneuvoksentielle.

Tarkemmat aikataulut ja sijainnit löytyvä HS-Menokoneesta.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat