Näin valtavat valmistelut Rammsteinin keikka vaatii

Rammsteinin viikonlopun show’ta pystytetään lähes 80 rekan voimin. Loppuunmyydyt keikat vaikuttavat myös viikonlopun liikennejärjestelyihin.

Rammsteinin keikan kasaamiseen tarvitaan 47 tuotantorekkaa, 22 lavarekkaa, 12 lattiarekkaa ja yhdeksän bussia.

| Päivitetty

Rammsteinin keikkalavaa on rakennettu tällä viikolla Olympiastadionille hiki hatussa. Lauantain ja sunnuntain loppuunmyydyille keikoille on tulossa yhteensä noin 80 000 katsojaa.

Vaikuttavan kokoinen keikkakalusto on herättänyt Kisahallin parkkipaikalla huomiota. Live Nation Finlandin tuotantopäällikkö Tom Ahlberg kertoo, että kaiken kaikkiaan erilaisia rekkoja ja busseja on paikalla yhdeksänkymmentä.

Ahlbergin mukaan perjantai on kokoamisen kiireisin päivä.

”47 rekan sisältö lyödään tänään lavalle pystyyn.”

Viime sunnuntaista asti ei ole kasattu ainoastaan keikkalavaa vaan myös esimerkiksi pukuhuoneita ja keittiötiloja artisteille. Rammsteinin tavaramerkkiin eli vaikuttavaan pyrotekniikkaan on varauduttu kolmensadan kaasupullon voimin.

”Sanoisin, että tämä keikka ei ole vielä valtava mutta onhan tämä iso. Aikamoinen tulimyrsky on tulossa.”

Sunnuntain keikan jälkeen 47 tuotantorekkaa pakataan heti yöllä valmiiksi, jotta Rammstein pääsee jatkamaan matkaa. Keikkapaikalla työt jatkuvat kuitenkin vielä seuraavalle viikolle, kun muut osat puretaan ja stadionin nurmikko vaihdetaan uuteen.

Sunnuntain ja lauantain keikat aiheuttavat poikkeusjärjestelyjä liikenteeseen. HSL on lisännyt molempina öinä keikkakansaa varten vuoroja niin busseille, raitiovaunuille kuin lähijunillekin.

Tapahtuma-alueen lähelle ei pääse omalla autolla, ja Olympiastadionin aukio sekä osa Mäntymäen kentästä on varattu konserttijärjestelyille. Myös Pohjoinen Stadiontie, Stadionpolku, Hammarskjöldintie ja osa Paavo Nurmen tiestä suljetaan autoiltä.

Stadionin alueella ei ole pysäköintialuetta myöskään pyörille tai sähköpotkulaudoille. Paikalle suositellaan saapumaan kävellen tai julkisilla.

Rammsteinin keikan tapahtumainfossa muistutetaan myös, että kaikkien samaan lipputilaukseen kuuluvien täytyy saapua keikalle yhdessä ja lippujen tilaajan pitää olla paikalla henkilöllisyystodistuksen kera.

Paikalle saa tulla aikaisintaan kello 13 keikkapäivänä ja viimeistään täytyy saapua kello 19. Stadionin portit aukeavat molempina päivinä kello 17.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat