Presidentti Sauli Niinistö vihittiin kunnia­tohtoriksi

Niinistöllä on jo vanhastaan lukuisia kunniatohtorin arvonimiä eri yliopistoista.

| Päivitetty

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, 74, vihittiin perjantaina Helsingin yliopiston filosofisen tiedekunnan kunniatohtoriksi.

Kunniatohtorius on korkein tunnustus, jonka yliopisto voi antaa. Kunniatohtoriksi vihkiminen tapahtui osana promootioaktia päärakennuksen juhlasalissa.

Samassa tilaisuudessa kunniatohtorin arvonimen sai myös 10 muuta henkilöä. Tänä vuonna filosofisen tiedekunnan promootiossa on erityistä arvokkuutta, sillä kyseessä on sadas tiedekunnan promootio ja yliopistolla juhlitaan promootion riemuvuotta.

Perjantaina myönnetty kunniatohtorin arvonimi ei ole Niinistölle suinkaan ensimmäinen.

Hänellä on vanhastaan kunniatohtorin hattu Suomesta Tampereen, Turun, ja Jyväskylän yliopistoista sekä Aalto-yliopistosta ja Maanpuolustuskorkeakoulusta. Helsingin yliopistostakin Niinistöllä on jo kaksi kunniatohtorin arvonimeä: oikeustieteellisestä ja eläinlääketieteellisestä.

Lisäksi Niinistöllä on kunniatohtorin arvonimiä ulkomailta ainakin Budapestin ja Minnesotan yliopistoista.

Viime aikoina akateemisista arvonimistä on puhuttu julkisuudessa erityisen paljon, sillä pääministeri Sanna Marin (sd) vihittiin New Yorkin yliopiston kunniatohtoriksi Yhdysvalloissa viime viikolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat