Hyvinkää    |   HS Hyvinkää

Kulttuuri goes baari -tapahtuma valtaa Hyvinkään jo kymmenennen kerran

Kulttuuri goes baari saa Hyvinkään katukuvan täyttymään musiikin ja kulttuurin ystävistä. Yleisöä ja esiintyjä riittää jonoksi asti, mutta järjestäjän pesti ei erityisemmin houkuttele ketään. Hyvinkää Blues ry luotsaa nyt tapahtumaa periaatteella yksi vuosi kerrallaan.Kulttuurin ystävät pääsevät maaliskuun 30. päivänä nauttimaan monipuolisista esiintymisistä Kulttuuri goes baari -tapahtuman myötä. On jo kymmenes kerta kun Kulttuuri goes baari, eli KGB, järjestetään.

Kuten myös viime vuonna, Hyvinkää Blues ry vastaa tapahtuman järjestelyistä ja koordinoinnista.

”Kulttuuri goes baari on yleisölle maksuton tapahtuma. Tänä vuonna kuudessa eri baarissa soittaa 38 erilaista bändiä ja kokoonpanoa”, kertoo Hyvinkää Bluesin hallituksen jäsen Virpi Vihanta.

Tapahtuman toteutuminen nojaa täysin vapaaehtoisvoimiin ja talkoohenkeen. Palkkaa eivät saa soittajat eivätkä järjestäjätkään.

”Sponsoriapua olemme saaneet parilta yritykseltä, esimerkiksi julisteiden painatusta varten. Myös Hyvinkään kaupunki on mukana tukemassa tapahtumaa.”


Vaikka tapahtumaa järjestääkin blues-yhdistys, tapahtumassa kuullaan muutakin kuin pelkkää blues-musiikkia.

”Tapahtumassa on edustettuna laaja kirjo genrejä. On rockia, bluesia, pop-musiikkia, runonlausuntaa, punkia ja hiphopia. On sekä suomenkielistä että englanninkielistä tuotanto, bändien omia biisejä ja covereita.”

Esiintyjäkaarti painottuu tänä vuonna vahvasti musiikkiin. Näin ei kuitenkaan aina ole ollut.

”Kaikenlaiset esiintyjät ovat kyllä tervetulleita, mutta jostain syystä viime aikoina mukaan on lähtenyt lähinnä vain bändejä. Aikaisemmin mukana on ollut myös esimerkiksi taikureita ja tanssijoita”, kertoo tapahtumaa koordinoiva, Hyvinkää Bluesin puheenjohtaja Hannu Heikkilä.

Kulttuuri goes baari nähtiin Hyvinkäällä ensimmäistä kertaa vuonna 2010 Halko ry:n järjestämänä. Inspiraatiota haettiin Helsingissä järjestetystä Art goes kapakka -tapahtumasta.

 

”Joka vuosi olemme joutuneet ilmoittamaan, että kiintiö on täynnä ja bändejä on jäänyt jonoon.”

Hyvinkää Blues otti tapahtuman järjestelyn vetovastuun viime vuonna kun muita halukkaita järjestäjiä ei tuntunut löytyvän.

”Hyvinkää Blues järjestää nyt tapahtumaa vuosi kerrallaan -periaatteella. Yritimme kyllä tänäkin vuonna Facebookissa kysellä haluaisiko joku muu ottaa vetovastuun, mutta eipä tullut ottajia. Jos emme olisi ottaneet järjestelyvastuuta, festarit olisivat loppuneet kokonaan.”

Vaikka mitään sen kummempaa tungosta järjestelypestiin ei ole ollut, itse tapahtuma sen sijaan houkuttelee yleisö ja esiintyjiä jonoksi asti.

”Monet bändit oikein odottavat kevättä ja Kulttuuri goes baari -tapahtumaa! Halukkaita esiintyjiä on aina paljon. Joka vuosi olemme joutuneet ilmoittamaan, että kiintiö on täynnä ja bändejä on jäänyt jonoon.”

Miten voi olla niin paljon halukkaita esiintyjiä tapahtumaan, josta ei makseta mitään?

”Moni bändi kokee, että tämä tapahtuma on hyvä näyteikkuna. Tässä on myös se hyvä puoli, ettei tähän liity roudaamista. Kaikki laitteet ovat valmiina paikan päällä.”

Laitteet ovat vapaaehtoisten soittajien tapahtumaan lainaamia ja paikalle tuomia. Se kuinka monta settiä laitteita saadaan kasaan, määrittelee kuinka monta baaria tapahtumassa on mukana. Tänä vuonna niitä oli kuusi.

”Soittajille tässä tapahtumassa parasta on kyllä yleisö. Joskus kun esiintyy, soittajia on jopa enemmän kuin yleisöä. Tässä tapahtumassa baarit ovat aina niin täynnä, että moni jonottaa ulkona."

Yleisön innostus palkitsee myös järjestäjiä.

”Jotkut väittävät, että Hyvinkää on kuiva paikka, niin onhan se siinä mielessä kiva järjestää tällaista tapahtumaa ja nähdä kuinka baarit täyttyvät ja katukuva on täynnä ihmisiä, jotka vaeltavat yhdestä baarista toiseen. Jos tänäkin vuonna tulee paljon väkeä tietää myös, että onnistuimme viime vuonna.”

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Helsinki vartioi tyhjää puutaloa yötä päivää Kumpulassa – Operaation hinta jopa 60 000 euroa kuukaudessa, arvioi turvallisuusalan yritys

  2. 2

   Kartta näyttää, miltä Helsingin alueilta sijoittajat himoitsevat asuntoja

   Tilaajille
  3. 3

   Helsingin eteläiseen kärkeen suunnitellaan koteja yli 7 000 ihmiselle – Tie pois vie tuskaisen ruuhkasumpun kautta

  4. 4

   Kun lapsi raivoaa, vanhemman tehtävä ei ole ratkaista asiaa – on tärkeämmän oppitunnin aika

   Tilaajille
  5. 5

   Nuohous vapautuu ja markkinoille on jo tulossa yritys, joka viranomaisten mukaan kaupittelee remontteja lainvastaisesti

  6. 6

   Jatkuva hyvä päivä saattaa olla merkki toksisesta positiivisuudesta

  7. 7

   Lapsen raiskauksesta tuomittu selvisi ehdollisella tuomiolla, koska vankila olisi haitannut miehen ”sosiaalista selviytymistä”

   Tilaajille
  8. 8

   Yksi katse muistuttaa toivon heittäneestä lama-Suomesta – Iltalypsyn karjakko kertoo, miten syntyi armoton satiiriohjelma, jota ei enää voisi tehdä

   Tilaajille
  9. 9

   Roskiin hukkuva Moskova vie jätteensä satojen kilo­metrien päähän: ”Vaikka olen itse ollut miliisinä, yllätyin, millaista korruptiota tässä on”

   Tilaajille
  10. 10

   Tutkijat: Maapallon lähin naapuriplaneetta onkin Merkurius

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Junes Lokka on kutsunut itseään ”läpällä” rasistiksi, mutta saiko Johanna Vehkoo tehdä niin vakavissaan? Tätä pohdittiin tänään oikeudessa

  2. 2

   En pystynyt keskittymään, ja kaikki ylimääräinen aika oli maailmasta kadonnut. Löysin tähän syypään luikertelemasta sänkyni takaa.

  3. 3

   Kartta näyttää, miten ylivoimaisesti yksi automerkki on valloittanut Helsingin seudun

   Tilaajille
  4. 4

   Sairaaloiden Apotti-tietojärjestelmä on satoja miljoonia maksanut susi, jota ei olisi pitänyt päästää edes testikäyttöön

  5. 5

   Maailman ehkä harvinaisin muumimuki tulee myyntiin huhtikuussa huutokaupassa Turengissa

  6. 6

   Harvinainen möhkäkala ajautui rantaan Australiassa, jopa tuhat­kiloiseksi kasvavaa eläintä luultiin ensin laivan hylyksi

  7. 7

   Helsinkiläis­naisen patjan alta löytyi testamentti, joka käynnisti sotkuisen riidan: Korkein oikeus jätti rahoja vaatineet hyvän­tekeväisyys­järjestöt nuolemaan näppejään

  8. 8

   Legendaarinen Roudasta rospuuttoon -sketsi ei olisi syntynyt ilman Petteri Summasen omaa tragediaa: ”Lapsuuteni oli turvallinen ja ihana, ja yhtäkkiä se loppui”

   Tilaajille
  9. 9

   Tutkijat: Maapallon lähin naapuriplaneetta onkin Merkurius

  10. 10

   20 vuotta sitten The Matrix muutti tapaamme katsoa elokuvaa – Nyt feminismiä vihaava äärioikeisto käyttää sitä hyväkseen tavalla, jota tekijät eivät koskaan olisi uskoneet mahdolliseksi

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Lars Kihlström halusi uskoa hyvää isästä, mutta lopulta hän itki – Suomalaisen SS-miehen päiväkirjasta löytyi lause, joka kyseenalaistaa historian­kirjoituksen

   Tilaajille
  2. 2

   Kuvilleni saa nauraa, sanoo Iiu Susiraja, mutta hiljenee kun katselee lukioaikaista valokuvaa itsestään

  3. 3

   Uuden-Seelannin terrori-iskusta epäilty sai murhasyytteen, ainakin 50 ihmistä kuollut

  4. 4

   Kun Siskonpedistä tuttu Niina Lahtinen vei yksivuotiaansa päiväkotiin, vanhempainiltaan kutsuttiin psykologi paikalle: ”Vastuu ja syyllistäminen lankeavat lähinnä naisille”

   Tilaajille
  5. 5

   Missä on nainen, joka hyppäsi takaisin autoonsa ja hylkäsi pyöräilijän kuolemaan suojatielle? Vantaan poliisilta on loppumassa keinot poikkeuksellisen yliajotragedian selvittämisessä

   Tilaajille
  6. 6

   Sami Hedberg nauraa sketsisarjassaan homoille, venäläisille ja saamelaisille, Sami Hedbergille eivät naura edes lapset

  7. 7

   Junes Lokka on kutsunut itseään ”läpällä” rasistiksi, mutta saiko Johanna Vehkoo tehdä niin vakavissaan? Tätä pohdittiin tänään oikeudessa

  8. 8

   Jussi Halla-aho ei ole muuttunut, mutta hän on oivaltanut jotain

  9. 9

   Uusi liikunta­trendi parantaa terveyttä nopeasti, ja kenellä tahansa on siihen aikaa

   Tilaajille
  10. 10

   ”Suurin osa ihmisistä ei tajua, mistä siinä puhutaan” – Satumaa-tango täyttää 20 vuotta ja nyt Maija Vilkkumaa kertoo, miksi biisi saattoi sanoittaa perussuomalaisten nousun

   Tilaajille
  11. Näytä lisää