Helsingissä omasta mökistä joutuu maksamaan jopa 120 000 euroa, mutta alle tunnin ajomatkan päässä tilanne on aivan toinen

Pääkaupunkiseudulla siirtolapuutarhamökkejä joutuu jonottamaan ja hinnat hipovat paikoittain jo taivaita, mutta toisin on Hyvinkäällä.

Hyvinkään Vanhanmyllyn siirtolapuutarha toimii urbaani-ihmisten voimalähteenä. Helsingissä ja Vantaalla asuvat Sirpa Valve, Minna Mäkinen ja Matti Mäkinen saavat luonnosta energiaa.

23.7.2019 2:00 | Päivitetty 23.7.2019 9:43

On kesäinen arki-ilta Hyvinkään Vanhanmyllyn siirtolapuutarhassa, joka tuntuu olevan suorastaan idyllin määritelmä. Aurinko paistaa ja sadat kukkivat kukat tuovat piristävää väriloistetta maisemaan.

Keskellä tätä vehreyden keidasta löytyy helsinkiläisten Matti ja Minna Mäkisen kesäparatiisi. Millimetrin tarkkuudella leikatulta nurmikolta kohoavat pienet, keltasinisiksi maalatut puurakennukset. Riippumattoalue kutsuu rentoutumaan, kesäkeittiössä voi omaa puutarhaa ihaillen kokkailla ja lasitetussa kesähuoneessa voi vieraiden kanssa vaikkapa pelata lautapelejä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat