Terveysmetsä on virallisesti avattu: Luontoa voi aistia 2,4 kilometrin polulla - Hyvinkää | HS.fi

Terveysmetsä on virallisesti avattu: Luontoa voi aistia 2,4 kilometrin polulla

Hyvinkään Terveysmetsä ja siellä sijaitseva 2,4 kilometrin polku on nyt täysin valmis ja viimeistelty. Polun varrelta löytyy kahdeksan opastetta, jotka kannustavat luonnon aistimiseen ja tuntemiseen.

Hyvinkään Terveysmetsän noin 2,4 kilometrin polun varrella on vaihtelevaa luontoa. Reitti on suurimmaksi osaksi helppokulkuinen, mutta paikoittain se tarjoaa myös haastetta. Reitin ensimmäinen osuus on rakennettu esteettömäksi.­

11.10.2019 10:19

Uusi Terveysmetsäpolku vihittiin virallisesti käyttöön torstaina 10. lokakuuta. Maaliskuussa aloitettu urakka on nyt kokonaan valmis. Polulle suunnitellut opasteet, jotka vielä kesällä puuttuivat, on saatu paikoilleen.

Opasteet on piilotettu avattaviin linnunpönttöihin, joista polkua käyttävät voivat poimia niitä. Opasteita on polun varrelle sijoitettu yhteensä kahdeksan ja niiden ohjeet kannustavat luonnon aistimiseen ja tuntemiseen. Idea tähän syntyi Hyvinkään kaupungin viime syksynä teettämästä tutkimuksesta, jonka tuloksista ilmeni, että ohjatulla metsässä liikkumisella voisi olla suurempia terveysvaikutuksia kuin itsenäisellä liikkumisella.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat