Anssi Hännisen aamukahvi vaihtui ilon kyyneliin, kun puhelin soi: Missio muuttaa Hyvinkää laatuoluiden tyyssijaksi oli vihdoin onnistunut - Hyvinkää | HS.fi
Hyvinkää|HS Hyvinkää

Anssi Hännisen aamukahvi vaihtui ilon kyyneliin, kun puhelin soi: Missio muuttaa Hyvinkää laatuoluiden tyyssijaksi oli vihdoin onnistunut

Hyvinkäällä sijaitseva Crafters valittiin Suomen parhaaksi olutravintolaksi.

Helsinki Beer Festivalin raati kehuu muun muassa Craftersin lämminhenkistä tunnelmaa. Craftersissa järjestetään usein erilaisia maisteluiltoja ja tapahtumia. Kuva: Artur Viitanen

Julkaistu: 27.2. 16:29, Päivitetty 27.2. 16:41

Helsinki Beer Festival valitsi Hyvinkäällä sijaitsevan ravintola Craftersin Suomen parhaaksi olutravintolaksi. Anssi Hänninen, joka on yksi Craftersin perustajista ja omistajista, kertoo kuulleensa ilouutisen heti herättyään.

”Olin kylpytakissa kotona juomassa kaffea, kun soitettiin ja kerrottiin tästä. Koko kroppa meni ihan kananlihalle ja tuli tippa linssiin. Olin ihan häkeltynyt, tämä on ihan mielettömän kova juttu. En olisi ikinä odottanut tällaista”, Hänninen sanoo.

Hänninen avasi Craftersin vuonna 2016 kahden muun nuoren yrittäjän kanssa. Hännisen, Lasse Nymanin ja Janne Eskolan tarkoituksena oli perustaa olutravintola, jonka kolmikko itse koki puuttuvan kaupungista.

”Lähdettiin vaan toteuttaa omaa juttua. Haluttiin tuoda ihmisille sitä, mitä me ollaan itse kaivattu, eli avata sellainen baari, jonne itse haluaisimme mennä.”

Hännisen mukaan asiakkaat ovat arvostaneet muun muassa tunnelmaa ja valikoimaa. Viski- ja olutystäviä vaeltaa tiskille niin lähiseudulta kuin kauempaakin.

”Porukkaa tulee vaihtelevasti myös pidemmän matkan päästä. Silloin tällöin kuulee vaikka, että joku on saattanut Turusta pyörähtää paikalle, koska on kuullut, että meillä on jotain tiettyä valikoimassa. Yksi kaveri oli tullut Joensuusta varta vasten meille. Se on hienoa.”

Lue lisää: Viisi senttiä viskiä 345 eurolla – Ainutlaatuinen maisteluilta Hyvinkäällä täyttyi hetkessä

Helsinki Beer Festivalin raadin mielestä Crafters on elävöittänyt Hyvinkäätä aktiivisella baaritoiminnallaan ja lukuisilla tapahtumillaan ja näin muuttanut paikallisten elämää. Samalla Crafters on onnistunut vastustamaan ravintola-alan yleistä trendiä, jossa ravintolakäynnit ja anniskelu vähenee.

”Craftersin arvo Hyvinkäällä on kasvanut muutamassa vuodessa suureksi. Baariin myös valuu vierailijoita ympäri Suomen ensisijaisesti hyvän olut- ja viskivalikoiman vuoksi. Crafters tekee Hyvinkäästä käymisen arvoisen”, sanoo raadin jäsen Jarkko Nikkanen Helsinki Beer Festivalin lehdistötiedotteessa.

Crafters palkitaan Helsinki Beer Festivalilla Kaapelitehtaalla 3.–4. huhtikuuta 2020.

HS Hyvinkää|Viisi senttiä viskiä 345 eurolla – Ainutlaatuinen maisteluilta Hyvinkäällä täyttyi hetkessä

Seuraa uutisia tästä aiheesta