”Autetaan toisiamme” – Useat sadat ihmiset ryntäsivät mukaan Kari ja Jonna Lindroosin perustamaan naapuriapuryhmään - Hyvinkää | HS.fi

”Autetaan toisiamme” – Useat sadat ihmiset ryntäsivät mukaan Kari ja Jonna Lindroosin perustamaan naapuriapuryhmään

Kari ja Jonna Lindroos perustivat Facebook-ryhmän lauantai-iltana ja jo samana iltana ihmisiä ympäri Hyvinkäätä alkoi liittyä siihen. Nyt ryhmässä on jo 850 jäsentä ja luku kasvaa.

Facebook-ryhmä Naapuriapu Hyvinkään ensimmäinen infolappujen jakelupiste perustetaan tänään illalla Vaiveronkadun grillikioskiin Paavolassa. Sieltä voi hakea infolappuja ja toimittaa ne sellaisille naapureille, jotka saattavat olla avun tarpeessa.

17.3.2020 16:17 | Päivitetty 17.3.2020 17:19

Lauantai-iltana Kari Lindroos istui vaimonsa Jonna Lindroosin kanssa kotona sohvalla. Maailman tilanne näytti vahvasti siltä, että kohta tulee kovia päätöksiä myös Suomen hallitukselta.

”Mietittiin, miten voisimme auttaa niitä, jotka eivät pysty itsenäisiin toimiin tässä tilanteessa. Alettiin ideoida miten saisimme porukkaa kasaan ja avun tarjoajat ja avun tarvitsijat kohtaamaan”, sanoo Kari Lindroos.

Yleensä kun apua pyytää, se tuppaa Lindroosin mukaan maksamaan. Tällä kertaa ideana oli herättää yhteisöä itseensä henkiin auttamaan ihan pelkästä auttamisen ilosta, ilman korvausta.

Pariskunta päätti perustaa alustan, jota kautta koordinoida apua. Syntyi Facebook-ryhmä Naapuriapu Hyvinkää sekä naapuriapu.hyvinkaa@gmail.com -sähköpostiosoite.

Facebook-ryhmä perustettiin lauantai-iltana ja jo samana iltana ihmisiä ympäri Hyvinkäätä alkoi liittyä siihen. Tällä hetkellä ryhmässä on jo 850 jäsentä ja luku kasvaa. Suosio on ollut positiivinen yllätys.

”Toivottiin toki, että mahdollisimman moni liittyisi, jotta rinki saataisiin mahdollisimman laajaksi. Mutta ei ihan tällaista ryntäystä osattu odottaa.”

Kaikki ikäihmiset ja apua tarvitsevat eivät käytä internetiä, joten suunnitelmissa on nyt jakaa infolappuja lähikauppojen ilmoitustauluille.

”Yritetään sopia kauppiaiden kanssa, että saisimme jättää lappuja myös kauppoihin, jotta ihmiset voisivat ottaa niitä ja tiputella niitä naapureiden postiluukuista.”

Monenlaista apua on jo tarjottu Facebook-ryhmässä, kuten kaupassakäyntiä, apteekissakäyntiä, koiranulkoiluttamista ja lastenhoitoa.

Ensimmäinen apu on jo tavoittanut apua tarvitsevan.

”Kyseessä oli seitsemänkymppinen rouva, jolle haettiin valmiiksi tilatut tuotteet lähikaupasta ja toimitettiin hänen kotiinsa. Pyyntö tuli, laitettiin se tuohon ryhmään ja yksi jäsenistä tarjoutui hoitamaan sen. Homma päättyi hyvin.”

Yhteisöllisyydestä ei hyödy pelkästään avun saaja.

”Kaiken tämän kurjuuden keskellä ryhmän tarkoitus on myös jakaa hyvää mieltä. Avun antajakin saa hyvää mieltä. Kaikki kaipaa kuitenkin piristystä tähän arkeen, mitä se nyt tässä tilanteessa onkaan.”

Aamuposti uutisoi aiheesta ensimmäisenä.

Facebook-ryhmä Naapuriapu Hyvinkään ensimmäinen infolappujen jakelupiste perustetaan tänään illalla Vaiveronkadun grillikioskiin Paavolassa. Sieltä voi hakea infolappuja ja toimittaa ne sellaisille naapureille, jotka saattavat olla avun tarpeessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat