Tilaa bussi kännykällä tunti ennen matkaa – Hyvinkää aloittaa poikkeukselliset toimet paikallisliikenteessä, koska koronakriisi ajoi bussiyhtiön vaikeuksiin - Hyvinkää | HS.fi
Hyvinkää|HS Hyvinkää

Tilaa bussi kännykällä tunti ennen matkaa – Hyvinkää aloittaa poikkeukselliset toimet paikallisliikenteessä, koska koronakriisi ajoi bussiyhtiön vaikeuksiin

Hyvinkäällä alkaa bussien kutsuliikenne, koska koronakriisi söi bussifirman tulot. Hyvinkään Liikenne joutuu myös lomauttamaan henkilöstönsä saadakseen säästöjä.

Bussimatkustajien määrä on vähentynyt rajusti koronakriisin aikana.

Julkaistu: 7.5. 12:28

Koronakriisin vuoksi talousvaikeuksiin joutunut Hyvinkään Liikenne Oy supistaa bussivuorojaan niin, että kesäkuun alusta yhtiö siirtyy kutsuliikenteeseen.

Asiasta on aikaisemmin uutisoinut Aamuposti.

Hyvinkään Liikenteen toimitusjohtaja Wille Mäkelä kertoo HS:lle, että yhtiö on tehnyt tappiota noin 50 000 euroa kuukaudessa, kun bussimatkustaminen väheni rajusti koronakriisin vuoksi.

Matkustamisen vähennyttyä Hyvinkään Liikenne siirtyi kesäaikatauluihin etuajassa jo toukokuun alusta alkaen. Tämäkään ei riittänyt pitämään tappiollisia kohtuullisena, ja Hyvinkään Liikenteen on aloitettava säästötoimet.

”Palkkakulut ovat noin 55 prosenttia liikevaihdostamme. Säästöjä saadaksemme joudumme lomauttamaan koko henkilökunnan noin kuukauden ajaksi kesän aikana”, Mäkelä kertoo.

Säästöjä Hyvinkään Liikenteelle tulee myös siitä, että yhtiö siirtyy kutsuliikenteeseen kesäkuun alussa. Tuolloin yhtäkään vuoroa ei ajeta tyhjänä.

Hyvinkään Liikenne rakentaa parhaillaan kutsuliikenteen järjestelmää. Tarkoituksena on muun muassa, että kutsuvuoro tilattaisiin tunti ennen matkaa ja varauksen voisi tehdä yhtiön verkkosivuilla tai puhelimella.

”Pahoittelemme matkustajille poikkeuksellisista järjestelyistä mahdollisesti aiheutuvaa harmia, mutta meidän on pakko sopeuttaa toimintamme.”

Kutsuliikenne alkaa kesäkuun alusta ja jatkuu elokuun puoliväliin.

Hyvinkää - luetuimmat

Luitko jo nämä?