Autoja suistuu jostain syystä jatkuvasti ojaan pienellä yksityistiellä Hyvinkäällä – Nyt sen varteen ilmestyi persoonallinen varoituskyltti - Hyvinkää | HS.fi

Autoja suistuu jostain syystä jatkuvasti ojaan pienellä yksityistiellä Hyvinkäällä – Nyt sen varteen ilmestyi persoonallinen varoituskyltti

Tiekunta kyllästyi toistuviin ojaanajoihin Hyvinkään Piilolammin yksityistiellä ja päätti muistuttaa tilannenopeudesta persoonallisella kyltillä.

Piilolammintien alussa muistutetaan tiellä tapahtuneista ojaanajoista.­

19.1. 10:53 | Päivitetty 19.1. 11:11

Hyvinkäällä sijaitsevan yksityistie Piilolammintien alussa muistutetaan persoonallisella kyltillä, että tiellä tulee ajaa varovasti.

Kaksi ja puoli kilometriä pitkän Piilolammintien liikenne on vilkastunut koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana. Tietä pitkin kulkee reitti Piilolammin ulkoilualueelle, jossa on ollut paljon liikkujia, kun harrastukset ovat rajoitettuja poikkeusaikana.

Yksityistien tiekunnan edustaja Antti Kahma arvioi Piilolammintiellä liikkuvan nyt päivittäin yli 150 autoa, kun ennen poikkeustilaa määrä oli vain muutamia kymmeniä päivässä.

Lisääntynyt liikenne on aiheuttanut lieveilmiöitä tiellä. Kahma kertoo, että Piilolammintiellä on 14 autoa ajanut ojaan syksyn ja talven aikana.

”Tien nopeusrajoitus on 40 kilometriä tunnissa, mutta monet autot ajavat kovempaa. Mutkaisella metsätiellä vauhtia on ollut liikaa, ja autot ovat ajaneet ojaan”, hän sanoo.

”Ojaanajoja on ollut siellä täällä tien varrella. Ei ole mitään tiettyä paikkaa, jossa ojaanajoja olisi tapahtunut.”

Kahma päättikin laittaa runsaat kaksi viikkoa sitten talven tultua tien alkupäähän kyltin, jotta autoilijat osaisivat ajaa oikealla tilannenopeudella.

Persoonallisella kyltissä kerrotaan, että ”tänä talvena jo 14 autoa on päätynyt ojaan. Oletko sinä seuraava?”. Kuva julkaistiin Facebookin Hyvinkääläisten ilmoitustaulu -ryhmässä sunnuntaina.

”Ehkä autoilijat ajavat hiljempää tiellä kyltin laittamisen jälkeen. Toisaalta sunnuntaina muutama tunti kuvan Facebook-julkaisun jälkeen hinausauto peruutti tiellä ilmeisesti ojassa olleen auton vuoksi”, Kahma havainnoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat