Teenkeittäjän tärkein apuväline on todella yllättävä kodinkone: ”Kinkkumittari voi tuntua ehkä hassulta”

Kaikkia aisteja hivelevä iltapäivätee on yhä useammalle teen ystävälle päivän kohokohta. Moni valmistaa kuitenkin teensä väärin, sanoo hyvinkääläisen teesalongin omistaja Helena Niemelä.

Teehuoneet ovat koronarajoitusten takia suljettuina, mutta iltapäiväteehetken voi loihtia kotonakin. Jotkut teehuoneet myyvät myös take away -annoksia.

Puerh, oolong, chai vai pirskahteleva kombucha? Yhä useammalle suomalaiselle kuppi teetä ei automaattisesti tarkoita tavallista pussiteetä, vaan teejuoma valitaan huolellisesti juuri tiettyyn hetkeen sopivaksi.

”Teen makumaailma on niin laaja, että sitä voi verrata viiniin. Kuten viinin kanssa myös teen kanssa makuaisti kehittyy, mitä enemmän sitä juo. Alkaa löytyä eri vivahteita ja oppii tuntemaan, mistä tykkää ja mistä ei”, kuvailee hyvinkääläisen Teesalonki Sylvian omistaja Helena Niemelä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat