Lastenvaunujen työntäjät oikaisevat henkensä uhalla lentokentän kiitoteiden kautta Hyvinkäällä

Hyvinkään lentokenttä on harkinnut järeämpiä toimia, jolla kiitoteiden ylitykset saadaan kuriin.

PIenkone nousemassa Hyvinkään lentokentältä.

16.6. 9:07 | Päivitetty 16.6. 9:39

Hyvinkäällä sosiaalisessa mediassa muistutettiin alkuviikosta siitä, että kaupungin lentokentän ympäristössä liikkuvien tulisi liikkua kentän reunoja pitkin, eikä oikaista lentokentän kiitoratojen poikki.

Kiitoteiden ylittäminen saattaa aiheuttaa vaaratilanteen, esimerkiksi jos kentällä hinataan samanaikaisesti purjekonetta.

Hyvinkään lentoaseman päällikkö Jukka Helminen kertoo HS:lle, että valitettavan usein kulkijat oikaisevat lentokentän kiitoteiden poikki.

”Kiitotietä oikaisevat ovat usein koiran ulkoiluttajia ja lastenrattaita työntäviä. Juoksijat haluavat myös oikaista kiitoradan poikki. Polkupyöräilijöitä on niin ikään joukossa.”

Toistaiseksi Hyvinkään lentokentällä ei ole Helmisen mukaan tapahtunut vakavampia vaaratilanteita kiitoteiden ylitysten vuoksi.

”Hyvinkään lentokentälle saapuvat ilmailijat ovat sisäistäneet sen, että kentällä kulkijoihin pitää varautua.”

Lentokentällä on nyt varoitustaulut, jossa kielletään liikkumasta kiitoratojen poikki. Jatkossa luvatonta liikkumista saatetaan ehkäistä järeämmin toimin.

”Olemme tekemässä hakemuksen sisäministeriölle, jotta alueelle merkittäisiin liikkumiskielto. Tuolloin virkavalta voisi puuttua luvattomaan liikkumiseen.”

Lue lisää: Tältä näyttää nyt Malmin lento­kentällä: Kaikelle kansalle avatulle alueelle hoksasi tulla torstaina vain kymmen­kunta luistelijaa, mutta se on vasta alkua

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat