Mies vammautui liukastuttuaan jalkakäytävällä ja sai isot korvaukset kaupungilta

Miehen käteen tuli liukastumisen seurauksena pysyvä vamma Hyvinkäällä. Kaupunki tuomittiin korvauksiin.

Helsingin hovioikeus ei muuttanut Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomiota liukastumisesta.

5.9. 13:55

Mies liukastui jalkakäytävällä Hyvinkäällä ja sai käteensä pysyvän vamman. Hyvinkään kaupunki tuomittiin tapaturmasta maksamaan yli 18 000 euron korvaukset.

Tapahtumat lähtivät liikkeelle, kun mies liukastui 13. maaliskuuta aamupäivällä vuonna 2018 Hyvinkään Sähkökadulla yhdistetyllä jalankulku- ja pyörätiellä.

Miehen käsi katkesi olkapään ja kyynärpään välistä liukastumisen vuoksi ja aiheutti pysyvän haitan. Käden luu katkesi siten, että murtumaa ei ole mahdollista leikkauksella tai kipsaamalla korjata entiselleen.

Kanteen mukaan liukastumishetkellä jalankulkuväylä oli erittäin liukas, koska se oli jäässä. Alue kuuluu kaupungin kunnossapidon vastuulle.

Liukastumispaikka oli hiekoitettu neljää vuorokautta aikaisemmin. Edellisen hiekoituksen jälkeen säätila oli ollut useasti nollan yläpuolella niin, että mahdollinen hiekoitushiekka oli uponnut jään sisään.

Kaatumispäivänä hiekoitus oli aloitettu puolenpäivän aikoihin ja liukastumispaikka hiekoitettiin kello 17:n jälkeen.

Kanteen mukaan liukkauden torjunta olisi tullut tehdä jo edeltävinä päivinä tai ainakin samana päivänä aiemmin. Liukastumispaikka oli monta päivää jäisenä.

Hyvinkään kaupunki katsoi, ettei kaupungin pidä maksaa korvauksia miehelle liukastumisesta.

Kaupunki myönsi, että Sähkökatu kuuluu kaupungin kunnossapitovastuulle. Kaupungin mukaan oli sen sijaan epäselvää, liukastuiko mies kyseisellä kadulla.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi kuitenkin, että miehelle aiheutunut vamma oli syntynyt liukastumisesta kaupungin kunnossapitovastuulle kuuluvalla Sähkökadulla.

Käräjäoikeus katsoi myös, että kaupunki oli laiminlyönyt katuosuuden kunnossapidon, koska katu oli puutteellisesti hiekoitettu.

Käräjäoikeus tuomitsi Hyvinkään kaupungin maksamaan miehelle yhteensä 14 750 euron korvaukset kivusta ja särystä sekä pysyvästä toiminnallisesta haitasta.

Hyvinkään kaupunki tuomittiin myös maksamaan miehen oikeudenkäyntikulut, 980,03 euroa sekä miehen poliklinikkakulut 37,20 euroa. Kaupunki tuomittiin myös maksamaan valtiolle miehen asianajokulut 2472,25 euroa.

Hyvinkään kaupunki valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen.

Helsingin hovioikeus ei elokuun lopussa antamallaan ratkaisulla muuttanut käräjäoikeuden tuomiota. Hovioikeuden ratkaisuun voi hakea muutoksenhakulupaa korkeimmasta oikeudesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat