Yksinkertainen oivallus teki Annika Rämön lasten­vaunuista paikallisen hitin

Jouluvaloilla koristellut lastenvaunut ovat ilahduttaneet ohikulkijoita Hyvinkäällä. Vaunut näkyvät hyvin pimeällä ja levittävät samalla joulumieltä.

Hyvinkääläinen Annika Rämö koristeli tyttärensä lastenvaunut värikkäillä jouluvaloilla. Vaunut saavat usein kiireisenkin vastaantulijan hymyilemään. Lukijan kuva.

23.12.2022 14:51

Hyvinkääläinen Toni Pöysti oli keskiviikkona juomassa glögiä paikallisessa ravintolassa Kirjavallatolpalla, kun huomasi pimeydessä ilahduttavan näyn.

”Ikkunasta katsoin ulos ja siinä oli pilkkopimeää kadulla. Sitten sieltä tuli lastenvaunut, joissa oli sellaiset kivat patteri-jouluvalot.”

Valot olivat erivärisiä ja ne oli laitettu kulkemaan nauhana kuomun päälle.

”Itselle tuli heti tosi jouluinen fiilis kaiken pimeyden keskellä”, hän kuvailee.

Myös turvallisuusaspekti tuli heti mieleen. Vaunut olisivat pimeällä kelillä voineet jäädä muuten huomaamatta, mutta jouluvaloratkaisun ansiosta ne näkyivät kirjaimellisesti loistavasti.

Idea oli niin hyvä, että Pöysti halusi kirjoittaa siitä julkaisun paikalliseen Facebook-ryhmään.

”Mietin pitkään, että kehtaako laittaa. Mutta ajattelin sitten, että mikäs siinä, joulumieltähän siitä tulee kun laittaa jonkun positiivisen jutun.”

Julkaisu on tähän mennessä kerännyt lähes tuhat tykkäystä ja jotkut kommentoivat itsekin bonganneensa jouluvaloilla varustettuja lastenvaunuja Hyvinkäällä ja kehuivat ideaa.

Jouluvalojen ansiosta lastenvaunut näkyvät erittäin hyvin pimeällä.

Hyvinkäällä asuva Annika Rämö tunnisti itsensä Pöystin julkaisusta.

”Hauskaa, että meidän omaksi iloksi laittamat vaunuvalot ovat herättäneet näin paljon positiivista huomiota. Ollaan saatu paljon iloisia kommentteja vaunuihin liittyen”, hän kertoo HS:lle.

Idea ei kuitenkaan ollut hänen, vaan hän näki eräällä toisella samassa vauvakerhossa käyvällä henkilöllä kirkkaat valot vaunuissa.

”Meidän vaunuihin tuli sitten jouluiset värivalot.”

Samaa ideaa on myös aiemmin kokeiltu eri paikkakunnilla.

Vaunujen hyvää mieltä tuova vaikutus on näkynyt kadulla liikkuessa.

”On ollut mukava huomata, kuinka kiireistenkin vastaantulijoiden suut kääntyvät usein hymyyn meidät nähdessään.”

Vaunuissa matkustaa 10 kuukautta tänään – 23. joulukuuta – täyttänyt Mila-tyttö.

Hyvinkäällä liikkuu myös muita ”jouluvaunuja”. Rämö sai idean, kun hän näki samassa vauvaryhmässä käyvällä kirkkaat valot vaunuissa. Lukijan kuva.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat