Elviksen 85-vuotias turvamies saapuu Suomeen

Elviksen turvamies vierailee Hyvinkäällä ja Helsingissä huhtikuun alussa. Mies on tätä nykyä 85-vuotias.

Hebler työskenteli Elviksen turvamiehenä viiden vuoden ajan. Sitten kaikki päättyi yllättäen.

5.1. 12:59

Rock and rollin kuninkaan Elvis Presleyn turvamies Dave Hebler saapuu keväällä Suomeen, kertoo The Elvis Concert tiedotteessaan.

Hebler vierailee Hyvinkäällä ja Helsingissä huhtikuun alussa. Mies on tätä nykyä 85-vuotias.

Tiedotteessa kerrataan Heblerin elämänvaiheita. Hänen kerrotaan eläneen viiden vuoden ajan kuin rocktähtien kerrotaan eläneen: nopeita autoja, kauniita naisia ja rahaa.

Presleyn turvamiehenä hän sai osansa näistä kaikista, mutta vuonna 1976 se loppui.

”Elvis antoi meille potkut, kun yritimme estää häntä ottamasta lääkkeitä. Elviksellä oli addiktio kipulääkkeisiin. Elvis sanoi meille, että hän tarvitsee niitä. Ymmärsimme ettemme voisi suojella häntä häneltä itseltään”, Hebler kertoo tiedotteen mukaan.

Yhdessä kahden muun potkut saaneen turvamiehen kanssa Hebler kirjoitti vuonna 1977 julkaistun kirjan ”Elvis: What Happened?”.

Ilmestyessään kirja aiheutti kohun: ensimmäistä kertaa Elviksen lääkkeiden käytöstä puhuttiin julkisuudessa. Surullisinta oli se, että kaksi viikkoa kirjan julkaisemisen jälkeen Elvis kuoli.

”Se oli shokki meille kaikille. Yritimme kirjan avulla saada hänet ymmärtämään lääkkeiden käytön vaarat. Emme voineet edes kuvitellakaan, että hän kuolisi. Fanit syyttivät meitä Elviksen kuolemasta ja itse sain itse yli 40 000 kirjettä – kaikki vihapostia. Halusimme vain auttaa häntä”, Hebler tarinoi.

Nykyään, 45 vuotta Elviksen kuoleman jälkeen, Hebler on eläkkeellä mutta ottaa toisinaan osaa Elvis-tapahtumiin.

Hebler tulee huhtikuussa Suomeen osana The Elvis Concert 2023 -kiertuetta. Nykyään Hebler haluaa muistella hyviä asioita: ”Elvis oli hyvä tyyppi. Elvis oli antelias, esimerkiksi minulle hän antoi kaksi autoa ja koruja… Elvis rakasti antamista. Elvis rakasti saadessaan ihmiset iloisiksi. Hän ei koskaan ottanut itseään liian vakavasti, hänellä oli hyvä huumorintaju. Ensimmäisellä kerralla tavatessamme Elviksellä oli päässään turbaani ja kysyessäni asiasta Elvis totesi, että hänellä oli bad hair day”.

Konserttien yhteydessä Dave Hebler tulee vastailemaan myös yleisön esittämiin kysymyksiin. Hebler toteaa, että ei pelkää mitään aihetta: ”Se mitä tapahtui, on nyt osa historiaa. Nostan Elviksen lääkkeiden käytön joskus esille auttaakseni niitä, jotka ovat samassa tilanteessa.”

Heblerin puheista ei nostalgista kaipuutu uuvu.

”Kaipaan Elvistä. Hän oli fantastinen esiintyjä ja erinomainen kaveri... Niin minä hänet muistan”.

The Elvis Concert 2023 -kiertue Suomessa:

Su 2.4.2023 Hyvinkääsali, Hyvinkää

Ti 4.4.2023 Savoy-teatteri, Helsinki

Liput alkaen 28.50€

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat