Kampaamo aloitti koomisen Käärijä-tempauksen – Nyt 8-vuotiaalla Einolla on potta­tukka

Hyvinkääläinen kampaamo lähti mukaan euroviisuhuumaan ja ilmoitti leikkaavansa ilmaiseksi ”Käärijä-malleja” eli pottatukkia.

Käärijän eli Jere Pöyhösen yksi tavaramerkki on musta pottatukka. Samanlaisen tyylin sai perjantaina 8-vuotias Eino.

17.3. 15:16 | Päivitetty 17.3. 15:29

Suomen euroviisuedustaja Käärijä eli Jere Pöyhönen on noussut nopeasti koko kansan tietoisuuteen. Hänet tunnetaan muun muassa räväkästä esiintymisasusta sekä mustasta pottatukasta.

Hyvinkääläinen kampaamo näki euroviisuhuumassa tilaisuuden ja päätti hypätä siihen mukaan. Torstaina kampaamo Margit ilmoitti Facebookissa, että viidelle ensimmäiselle leikataan ilmaiseksi ”Käärijä-malli”.

Tempauksen takana oleva kampaaja Mimmu Ahontaus kertoo, että idea syntyi alun perin vitsistä.

”Muutaman asiakkaan kanssa lähdimme vitsailemaan, että toteutetaan Käärijä-tukka kaikille. Idea lähti laukalle, ja pian päivitinkin siitä Facebookiin”, hän sanoo.

Koska euroviisufanitus on tänä keväänä erityisen suurta, päättivät yrittäjät rajoittaa ilmaisleikkausten määrää viiteen henkilöön.

”Piti varautua siihen, että tuleekin iso yleisöryntäys. Ja kiinnostus olikin suurta, sillä kaikki ilmaiset paikat menivät heti saman päivän aikana”, Ahontaus kertoo.

Kampaaja Mimmu Ahontaus (oik.) leikkasi 8-vuotiaalle Einolle Käärijä-tukan.

Tähän mennessä kampaamossa on leikattu Käärijä-hiuksia pääasiassa pienille pojille.

Ahontauksen mukaan esimerkiksi eräs ala-asteikäinen poika tunnustautui viisufaniksi ja oli parturoinnin päätyttyä yhtä hymyä. Saman mallin sai myös Ahontauksen ystävän 8-vuotias poika Eino.

Toinen 1-vuotias poika taas kävi perjantaina elämänsä ensimmäistä kertaa parturissa ja lähti kotiin hennompi pottamalli päässään.

”Lapsen äiti ei aluksi ollut ihan varma, millainen se Käärijän tukka edes on. Näytimme hänelle kuvaa, että tällaiseen olette suostuneet, ja lopuksi hän oli todella tyytyväinen”, Ahontaus kertoo.

Hänen mukaansa pottatukka on ennen Käärijän nousua ollut melko harvinainen hiusmalli eikä hän ole sellaista itse kampaajana aiemmin päässyt toteuttamaan.

”Mutta nyt viisuhuuman myötä kysyntä lisääntyy varmasti. Tämä on takuulla yksi kesän trendimalleista.”

UMK-finaalin voittanut Käärijä edustaa Suomea euroviisuissa kappaleellaan Cha cha cha.

Lue lisää: 8-vuotiaan Leon oivallus pelasti Käärijän päivän – Näin taka­kontista pudonnut bolero löytyi

Lue lisää: Käärijä tuli kylään espoolais­perheeseen: kadonnut bolero palautui oikealle omistajalleen

Lue lisää: Kaverit paljastavat, miten ”meidän Jerestä” tuli kaikkien tuntema Käärijä – Tunteikas käänne­kohta tallentui videolle

Lue lisää: UMK:n lopputulos oli täydellinen, ja edessä on Suomelle poikkeuksellinen viisukevät

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat