Järvenpää    |   HS Järvenpää

Järvenpään K-Citymarketin valinta maailman parhaaksi ruokakaupaksi veti suut hymyyn –”Tämä on iso juttu Järvenpäälle ja koko Suomelle”

Satoja onnitteluviestejä Lontooseen saanut kauppias Markku Hautala sanoo, että hyvä ruoka on onnen rakennusainetta.Tihkusateinen aamu ei estänyt järvenpääläisiä lähtemästä torstaina maailman parhaaksi ruokakaupaksi valittuun K-Citymarket Järvenpäähän. Jumpan jälkeen ostoksille kiirehtineelle Tea Pillikolle Citymarket on ollut lähikauppa jo 11 vuotta.

”Valinta oli hieno uutinen. Kaupan valikoima on monipuolistunut vuosien varrella, ja kauppias on ottanut asiakkaiden toiveet hyvin huomioon. Me ollaan tosi tyytyväisiä”, Pillikko kommentoi.

Kaupassa oli jo kymmenen jälkeen normaaliperjantaita enemmän asiakkaita ja ilmassa hillitysti juhlan tuntua: uutinen voitosta oli tavoittanut niin asiakkaat kuin hymyssä suin työskennelleen henkilökunnan.

Aamulla puoli kuudeksi töihin tullut osastovastaava Pia Leskinen kertoo, että sai tiedon keskellä yötä tekstiviestillä Lontoosta, jossa brittiläisen tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio IGD:n valinta julkistettiin.

”Viestissä ei sanottu suoraan, että voitto tuli, mutta osasin sen siitä päätellä. Meillä oli mahdollisuudet kaikkeen, mutta minulla oli usko siihen, että voittokin voi tulla”, Leskinen kertoo.

Hänen mukaansa aamu töissä alkoi onnitteluille puolin ja toisin.

”Yhtä hymyä tämä on ollut. Tämä on iso juttu asiakkaillekin, Järvenpäälle ja koko Suomelle, koska aiemmin voittajaa ei ole tullut Suomesta.”

Leskisen mukaan voittoon ei voitu etukäteen juuri varautua, mutta siitä oli puhetta etukäteen.

”Meillä oli puhetta, että jos voitto tulee, väkeä tulee katsomaan kauppaa ja kun ollaan muutenkin viikonloppua vasten, niin kiirettä tulee. Katsotaan, monelta pääsen tänään kotiin, sillä jos tarvetta on, niin tänään joustetaan”, Leskinen sanoo ja hymyilee.


Uutinen oli saavuttanut ostoksilla olleen järvenpääläinen Kai Rombergin heti aamusta.

”Tämä on mahtava homma. Rehellisesti sanottuna en odottanut voittoa, kun tämä on pieni kauppa ja oli paljon isoja kilpailijoita, joten tämä oli iso voitto”, Romberg pohtii.

Hänen mukaansa myyntiartikkeleiden määrä kaupassa on kasvanut ja paljon puhutut Citymarketin omat sushitkin on otettu hyvin vastaan.

”Kyllähän sitä mietti silloin, että miten tuo lähtee vetämään, mutta sushit on otettu meidän järvenpääläisten omaksi jutuksi. Niissä käytettyä erikoisriisiä ei muualta täällä saa, että se on erikoista kyllä”, Romberg sanoo.

Hänen mukaansa on vaikea keksiä maailman parhaaseen kauppaan enää mitään parannettavaa.

”Ainoa asia on se, että pinta-alaltaan kauppa voisi olla vähän isompi, vaikka luullakseni tähän ei kyllä isompi mahdu.”

Ostoksille ajelleet Kyllikki ja Timo Korhonen toteavat, että voitolla on iso merkitys järvenpääläisille.

Ruokakaupassa itsekin yli 30 vuotta työskennellyt Kyllikki Korhonen sanoo, ettei osannut odottaa voittoa, sillä Suomesta tai edes Pohjoismaista ei ole tätä ennen valittu maailman parasta kauppaa.

”Tämä on upea kauppa. Tämähän on kauppiasvetoinen kauppa, ja se näkyy kyllä täällä. Kauppias on varmasti tehnyt kovaa työtä. Toki ei kauppias yksin tee tätä vaan yhdessä henkilökunnan kanssa. Kun on innostava kauppias, niin työntekijätkin lähtevät mukaan”, hän pohtii.

Korhoset nostavat kaupasta esiin sushijonon, ”joka on hirveän pitkä koko ajan”.

”Kyllä tänne tullaan hakemaan sushia kauempaakin.”


Lastensa kanssa Kellokoskelta ostoksille tullut Laura Tolvanen sanoo, ettei ihmettele voittoa.

”Tämä kauppa on sen ansainnut. Täältä löytyy kaikki, mitä tarvitsee. Jonkin verran kokeilen uutta ja tiedän, että täältä löytyy aina kaikki tarvittava.”

Lontoosta puhelimitse tavoitettu kauppias Markku Hautala kertoi puolenpäivän jälkeen saaneensa jo 400–500 onnitteluviestiä.

”Kahvit tarjotaan asiakkaille ensi viikolla. Voittoon ei voinut oikein valmistautua; eihän Pohjoismaista ole kukaan aiemmin edes päässyt koko kilpailuun”, Hautala toteaa.

Hän sanoo, ettei itse uskonut voittoon, vaikka maailmaa kiertäessään onkin nähnyt, että Järvenpäässä K-Citymarketissa on tehty asioita eri tavalla. Uusia ideoita on paljon, ja tulossa on esimerkiksi maito-osaston uudistus.

Pian 13 vuotta Järvenpään Citymarketin kauppiaana toiminut Hautala sanoo, että hänellä on tapana uskoa, että kaikki on lopulta mahdollista.

”Meillä on ollut mahtava myötätuuli. Kutsun henkilökuntaa perheeksi, sillä meillä on niin upea porukka. Esa Saarisen oppien mukaan koetan olla se avaruus, jossa tähdet, meidän henkilökunta, saavat loistaa. He ovat meidän ihmeidentekijöitä.”

Hautala sanoo, että Suomi on upea maa, jossa korkea koulutustaso ja luotettava yhteiskunta, mutta rimaa ei aina välttämättä laiteta tarpeeksi korkealle.

”Olen ylpeä, että me suomalaiset olemme näyttäneet, että meillä voi olla maailman paras ruokakauppa. Ei osaaminen katso kokoa, vaan ihmisten osaamista ja intoa tehdä. Me ollaan uskomaton kaupunki ja maa”, Hautala hehkuttaa ja jatkaa:

”Meillä on maailman onnellisin kansa, mutta toivon, että heräämme siihen, että meillä voisi olla myös maailman onnellisimmat ihmiset. Hyvä ruoka on onnen rakennusainetta, ja jos koko kansakunta saadaan tekemään sitä, niin kaikille saadaan parempi elämä.”

Oikaisu 8.11.2019 kello 17.30: Jutussa kerrottiin aluksi virheellisesti, että jutussa esiintyneet Timo ja Kyllikki Korhonen olisivat Tuusulasta kotoisin. Korhoset ovat kotoisin Järvenpäästä.
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi
Järvenpää - luetuimmat

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Kannabistuotteiden ostaminen on Suomessa helppoa, päihdyttävän kasvin siemeniä voi ostaa kivijalkakaupasta

  2. 2

   Tuhansilla suomalaisilla on tällä viikolla totuuden hetki – Tutkijat kertovat heille perinnöllisen riskin sairastua kolmeen kansantautiin

  3. 3

   Natalia Salmela seisoi teininä leipä­jonossa mutta omistaa nyt 31-vuotiaana hulppean loft-asunnon Helsingistä

   Tilaajille
  4. 4

   Ennusteet alamäestä menivät pieleen: Uusia asuntoja myydään kuin viimeistä päivää, taustalla sijoitustrendi

  5. 5

   Suomi pääsi ensimmäistä kertaa jalkapallon arvokisoihin, kaikille edes se ei riitä juhlan syyksi

  6. 6

   Patologina Auschwitzissa toiminut juutalaislääkäri kuvaa Josef Mengelen toiminnan järjettömyyden ja säälimättömyyden rehellisesti

  7. 7

   Poliisi ei aina peru järjestyksenvalvojan lupaa rikoksista huolimatta – edes murhan yritys ei vienyt lupaa

   Tilaajille
  8. 8

   Japanilaiset ovat pakkautuneet miljoona­kaupunkeihin, mutta niiden ulkopuolella avautuvat valtavat metsät – HS:n erikoisartikkeli vie japanilaiseen metsäterapiaan

   Tilaajille
  9. 9

   Taskupuheluita ja noloja sähläyksiä salasanojen kanssa: Trumpin neuvon­antaja Rudy Giuliani on teknologia­taidoiltaan aivan tavallinen seniori

  10. 10

   Vuosittain kuolee 54 500 suomalaista, ja heistä jää jälkeen muutakin kuin muistot – vihreässä hautauksessa huomioidaan kaikki arkun lakasta naulojen määrään

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Natalia Salmela seisoi teininä leipä­jonossa mutta omistaa nyt 31-vuotiaana hulppean loft-asunnon Helsingistä

   Tilaajille
  2. 2

   Patologina Auschwitzissa toiminut juutalaislääkäri kuvaa Josef Mengelen toiminnan järjettömyyden ja säälimättömyyden rehellisesti

  3. 3

   Japanilaiset ovat pakkautuneet miljoona­kaupunkeihin, mutta niiden ulkopuolella avautuvat valtavat metsät – HS:n erikoisartikkeli vie japanilaiseen metsäterapiaan

   Tilaajille
  4. 4

   Luulen olevani jo kaksikymppisen lapsen isä, voinko nostaa isyyskanteen?

  5. 5

   Urheilusivuston laskelma: Huuhkajat joutumassa EM-kisoissa samaan lohkoon maailman­rankingin ykkösen kanssa

  6. 6

   HS-analyysi: Jo ensi vuosi voi tuoda sähkö­autojen läpi­murron, mikä tarkoittaisi Antti Rinteen vero­pelkojen toteutumista

  7. 7

   Pikku­kaupungin pormestari on tekemässä yllätystä USA:n presidentti­kilvassa: nousi tärkeän osavaltion kannatuskärkeen

  8. 8

   Saako Vantaa tienata rahaa lunastamalla satoja vuosia suvun omistuksessa olleen tilan? KHO:n ratkaisussa on ongelmia, sanoo asiantuntija

  9. 9

   80 vuotta sitten vireä Helsinki eli elämänsä kevättä, mutta kaupunkilaisten toivo katkesi sotaan ja pommeihin

  10. 10

   Merkittävä asia­kirja­vuoto paljastaa, kuinka Kiinan presidentti neuvoi kurittamaan uiguureja: ”Emme anna lainkaan armoa”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Natalia Salmela seisoi teininä leipä­jonossa mutta omistaa nyt 31-vuotiaana hulppean loft-asunnon Helsingistä

   Tilaajille
  2. 2

   Kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein myöntää valehdelleensa taksiyön tapahtumista: ”Olin vihainen”

  3. 3

   Kaikkien aikojen kovin suomalaisbiisi täyttää 20 vuotta ja siksi radiokanava soittaa vuorokauden pelkästään sitä

  4. 4

   Emma Watson kuvaili elämäntilannettaan ja keksi käsitteen, jota koko internet on kaivannut mutta jota ei ole suomennettu – sinkkuuden käsite on yhä kapea

  5. 5

   Kenelle kehittyy hallitsematon himo? Riippuvuus­tutkija Joonas Majuri tietää, millainen tausta altistaa tuhoisille addiktioille

   Tilaajille
  6. 6

   Amsterdamilainen Laurent Simons, 9, valmistuu maailman nuorimpana ihmisenä yliopistosta

  7. 7

   Puolet suomalaisista saa liian vähän tiamiinia – Jos puutos jatkuu pitkään, se voi aiheuttaa joukon sekalaisia oireita

  8. 8

   Aivot, mielenterveys, sydän, keuhkot – Kolme asiantuntijaa kertoo, mitä kannabiksen vaikutuksista terveyteen todella tiedetään

   Tilaajille
  9. 9

   KHO: Vantaa saa lunastaa 300 vuotta saman suvun omistuksessa olleen tilan asuntojen rakentamista varten

  10. 10

   Heini Maksimaisen laskut jäivät maksamatta ja pyykit pesemättä, vaikka töissä kaikki sujui hyvin – Tällaista on arjenhallintauupumus, josta moni millenniaali kärsii

   Tilaajille
  11. Näytä lisää