Järvenpää ei aio hankkia lumitykkiä hiihtäjiä varten: Virkamiehet tyrmäävät kuntalaisaloitteen - Järvenpää | HS.fi
Järvenpää|HS Järvenpää

Järvenpää ei aio hankkia lumitykkiä hiihtäjiä varten: Virkamiehet tyrmäävät kuntalaisaloitteen

Lumitykin hankkimista estetään kuntalaisaloitteessa.

Kuluvalla talvella lumitykeillä on ollut käyttöä. Espoon Oittaassa lumetettiin hiihtolatua lumitykillä 10. tammikuuta. Kuva: Antti Hämäläinen

Julkaistu: 19.2. 16:17

Murtomaahiihdon ystävillä on Järvenpäässä ankeat ajat tulevinakin vuosina, jos talvet ovat lumettomia. Järvenpään kaupunki ei aio aloittaa ensilumen ladun tekemistä kaupungin huonon taloustilanteen vuoksi.

Järvenpään kaupunki ei lämpene kuntalaisaloitteen ehdotukselle hankkia lumitykki. 27. helmikuuta torstaina kokoontuva Järvenpään hyvinvointilautakunta käsittelee aloitetta.

Järvenpään liikuntapalvelut arvioi esittelytekstissä, että tykkilumi tuo noin yhden kahden kuukauden verran enemmän hiihtopäiviä kauden aikana, jos olosuhteet lumen tekoon ovat suotuisat. Tykkilumen tekeminen vaatii pakkasjakson loppusyksyllä ja alkukeväällä.

Liikuntapalvelut selvitti, kuinka paljon tykkilumen tekeminen maksaisi ostopalveluna. Liikuntapalveluiden laskelmien mukaan ostolumen hinta olisi noin 10 000 euroa 5 000 kuutiota kohden. Hinta sisältää lumen teon ja lumetuskaluston tuonnin. Jos ensilumen latu tehtäisiin Terholan kuntoradalle, tehdyn lumen kuljetuksen kokonaiskustannus on noin 16 000 euroa.

Esityslistatekstissä esitetään, ettei lumitykkiä tulisi hankkia nykyisessä taloustilanteessa. Liikuntapalvelut esittää myös, ettei kaupunki hanki lumetuskalustoa ja lunta ostopalveluna.

Liikuntapalvelut toteaa, että ensilumen ladun tarpeellisuuteen ja toteuttamiseen voidaan palata myöhemmin, esimerkiksi keskustan liikuntapuiston toteutuksen yhteydessä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta