Räjähdys pakettiautossa Järvenpäässä – autossa ollut loukkaantui vakavasti - Järvenpää | HS.fi
Järvenpää|HS Järvenpää

Räjähdys pakettiautossa Järvenpäässä – autossa ollut loukkaantui vakavasti

Yksi henkilö loukkaantui vakavasti Järvenpäässä, kun pakettiautossa tapahtui räjähdys tiistaiaamuna. Harvinainen tapaus, kommentoidaan pelastuslaitokselta.

Julkaistu: 30.6. 10:23

Pakettiautossa tapahtui räjähdys Järvenpäässä tiistaiaamuna hieman kello aamukahdeksan jälkeen. Auto syttyi palamaan ja tuhoutui täysin.

Autossa ollut ihminen onnistui pelastautumaan palavasta autosta, mutta loukkaantui vakavasti. Hänet kuljetettiin sairaalaan.

Paikalle hälytettiin yksi pelastusyksikkö, yksi ensihoitoyksikkö sekä yksi poliisin yksikkö, kertoo päivystävä paloesimies Esa Pietikäinen Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

”Räjähdyksen osasyynä on mahdollisesti ollut ajoneuvon akku. Itsellä ei ainakaan ole tiedossa, että tällaiset olisivat kovin yleisiä. Aika harvinaiselta vaikuttaa.”

Hän kuitenkin lisää, ettei tällä hetkellä ole tiedossa, onko kyseessä ollut puhdas akun räjähdys vai onko kenties ollut muita tekijöitä vaikuttamassa asiaan. Sellainen voisi olla esimerkiksi jokin syttyvä seos akun ympärillä, joka on kipinästä syttynyt.

”Auton raadosta ei paljastunut mitään selkeää, mutta akuston puolelle tämä kuitenkin jollakin tavalla viittaa. Ihan puhtaalta onnettomuudelta vaikuttaa, ei tämä millekään muulle haiskahda.”

Räjähtänyt auto ei Pietikäisen mukaan ollut erityisen vanha.

Onnettomuudet|Poliisi: Helsingin kaupungin­teatterin sprinkleri­huoneessa tapahtunut räjähdys oli työ­tapaturma

Järvenpää - luetuimmat

Luitko jo nämä?