43-vuotias mies tuomittiin vankeuteen lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä – Ensimmäiset teot tapahtuivat tytön ollessa vasta 11-vuotias - Järvenpää | HS.fi
Järvenpää|HS Järvenpää:

43-vuotias mies tuomittiin vankeuteen lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä – Ensimmäiset teot tapahtuivat tytön ollessa vasta 11-vuotias

Mies tuomittiin yli kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen muun muassa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä Järvenpäässä.

Julkaistu: 3.7. 13:57

Helsingin hovioikeus antoi perjantaina tuomionsa tapauksessa, jossa mies käytti nuorta tyttöä törkeästi seksuaalisesti hyväksi. Mies myös pakotti tyttöä seksuaaliseen tekoon.

Rikokset tapahtuivat Järvenpäässä vuosina 2011 ja 2016. Nuorimmillaan tyttö oli vasta 11-vuotias.

Tuusulan käräjäoikeudessa mies tuomittiin vuonna 2018 kahdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Hänet tuomittiin myös muun muassa maksamaan 21 180 euroa tytölle kärsimyksestä sekä tapahtumasta aiheutuneista tilapäisestä terveydellisestä haitasta ja lääkekuluista.

Vaikka 43-vuotias mies myönsi osittain toimineensa tytön ja kuullun todistajan kuvaamalla tavalla, hän valitti tuomiostaan. Hän kiisti suuren osan tapahtumista ja vaati muun muassa, että hänen vankeustuomiotaan alennetaan.

Helsingin hovioikeus kuitenkin hyväksyi käräjäoikeuden ratkaisun ja perustelut. Muun muassa rikosten tekotapa, lapsen nuori ikä ja se, että mies on ollut lapsen läheinen, puhuivat yli kahden vuoden vankeustuomion puolesta.

Myös tyttö valitti tuomiosta. Hän vaati, että korvauksia korotettaisiin. Hovioikeus kuitenkin katsoi myös tältä osin, että käräjäoikeuden kohtuullisina pitämät korvausmäärät ovat riittäviä tytön oireiden ja niiden laadun huomioon ottaen, eikä niitäkään muuteta.

Uhrin henkilöllisyyden suojelemiseksi Helsingin Sanomat ei julkaise rikoksista tuomitun miehen nimeä.

Järvenpää - luetuimmat

Luitko jo nämä?