Metelöivät mopopojat saivat 5-vuotiaan Fionan kauhun valtaan ja Teija Rinne päätti ottaa teinit puhutteluun – Äidin kiukku hälveni kuitenkin nopeasti - Järvenpää | HS.fi
Järvenpää|HS Järvenpää

Metelöivät mopopojat saivat 5-vuotiaan Fionan kauhun valtaan ja Teija Rinne päätti ottaa teinit puhutteluun – Äidin kiukku hälveni kuitenkin nopeasti

Rinteen mukaan teinejä syytellään turhaan vähän kaikesta. Hienon kohtaamisen ansiosta hänen 5-vuotias tyttärensä ei enää pelkää mopoilijoita.

Järvenpäässä koettiin odottamaton kohtaaminen.

Julkaistu: 28.7. 12:21, Päivitetty 28.7. 13:04

Mopoilevat teinit yllättivät Teija Rinteen asiallisella käytöksellään maanantai-iltana Järvenpäässä.

Teinit päristelivät mopoillansa kerta toisensa jälkeen Rinteen talon ikkunan ohi. Rinteen 5-vuotias tytär Fiona oli pitkään pelännyt mopoilijoita, joten tilanne sai Rinteen hermostumaan.

”Päätin, että nyt menen juttelemaan niille, jos voisivat vaikka vaihtaa reittiä”, Rinne kertoo.

Kiukku kuitenkin hälveni nopeasti. Pojat pahoittelivat ja pyysivät myös Rinteen tyttären pihalle. He halusivat kertoa, ettei heitä tai mopoja tarvitse pelätä.

Lopulta keskustelu venyi tunnin mittaiseksi, kun pojat esittelivät haltioituneelle Fionalle mopojansa.

Aluksi tytär oli piileskellyt ujona äitinsä sylissä.

Rinne kertoo, että pyöräillessä Fiona on aikaisemmin aina lyönyt säikähtäneenä jarrut pohjaan kun vastaan on tullut mopoja.

Pojat onnistuivat kuitenkin voittamaan tytön puolelleen. He näyttivät kuinka mopot toimivat ja lopulta Rinteen tytär pyysi heitä painamaan tööttiä ja näyttämään yhä uudestaan kuinka he ajavat talon ympäri.

”Tyttö oikein kiherteli ilosta ja silmät säihkyivät, kun hän sai niin paljon huomiota.”

Lopulta Fiona oli kääntynyt katsomaan äitiänsä ja sanonut: ”Äiti, minun ei tarvitse enää pelätä.”

Rinne kertoi pojille kuinka hän oli itsekin nuorena mopoillut ympäri korttelia. Ei hän ollut silloin tajunnut, kuinka mopon äänet kaikuvat kerrostalojen väleissä.

Eivätkä pojatkaan olleet tulleet ajatelleeksi meteliä.

Tilanteessa päästiin yhteisymmärrykseen. Mopoilijat olivat kyllä tervetulleita jatkossakin, mutta voisivat välillä vaihdella paikkaa.

Pojat kiittelivät Rinnettä siitä, kuinka asiallisesti hän oli tullut juttelemaan. He kertoivat, että sellaista tapahtuu harvoin, minkä takia usein tulee asetuttua puolustuskannalle.

Myös Rinteen kokemuksen mukaan teinejä syytellään turhaan milloin mistäkin, vaikka huonosti käyttäytyviä ihmisiä löytyy kaikista ikäryhmistä.

”Sanoin pojille, että he ovat tosi hyviä tyyppejä, että pitäkää selkä suorana ja puolustakaa aina heikompia.”

Oikaisu 28.7. kello 12.41: Rinne asuu omakotitalossa, ei kerrostalossa, kuten jutussa aikaisemmin kirjoitettiin.

Järvenpää - luetuimmat

Luitko jo nämä?