Järvenpäätä kuohuttanut tornitalohanke näyttää viimeinkin toteutuvan – Jättikorttelin kaava sai lainvoiman

Järvenpään Perhelän kortteliin on tulossa 20-kerroksinen tornitalo, kaksi matalampaa kerrostaloa sekä toimisto- ja liiketiloja.

Havainnekuva Perhelän korttelista.

Järvenpään katukuvaa huomattavasti muuttavan Perhelän korttelin rakennustyöt alkavat lopultakin rakentamisen mahdollistavan kaavan saatua lainvoiman.

Asiasta on aikaisemmin uutisoinut Yle.

Perhelän kortteliin on suunniteltu 20-kerroksinen tornitalo, kaksi matalampaa kerrostaloa ja toimisto- ja liiketiloja. Suunnitelmassa asuntoja on yhteensä noin 300. Korttelin toteuttaa YIT.

YIT:n yksikönjohtaja Sami Viitanen kertoo Perhelän korttelin suunnitelmien tarkentuvan loppuvuoden aikana. Viitasen mukaan tavoitteena on, että korttelin rakennustyöt alkavat ensi keväänä.

Viitanen kiittelee Järvenpään kaupunkia nopeasta kaavoituksesta.

”Järvenpään kaupunki vei kaavamuutoksen läpi ennätyksellisen nopeasti. Kaava laitettiin vireille tammikuussa ja kaava sai jo lainvoiman.”

Perhelän kortteli valmistuu vaiheittain. Jos rakennustyöt alkavat ensi keväänä, korttelin ensimmäinen vaihe valmistuu vuonna 2023. Tuolloin valmiina ovat kerrostalot ja toimisto- ja liiketilat. 20-kerroksisen tornitalon on määrä valmistua vuonna 2026.

Järvenpään kaupunki muuttaa Perhelän korttelin toimistotiloihin. Toimistotilojen toiseksi päävuokralaiseksi on tulossa Osuuspankki Uusimaa. Viitasen mukaan merkittävä osa toimistotiloista on tällä hetkellä vuokrattu.

Perhelän korttelin toteuttaminen on edennyt takkuillen. Korttelin rakentamisen piti alkaa jo vuoden 2018 loppupuolella.

Kohteen toteuttajaksi valittu rakennusliike Lujatalo vetäytyi kuitenkin hankkeesta kalkkiviivoilla. Tämän jälkeen korttelin toteuttajaksi valikoitui YIT.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat