Rykelmä korkeita puukerrostaloja on tulossa paraatipaikalle Järvenpäähän – Elementit aiotaan asentaa tarkkaan valittuina hetkinä kosteus­ongelmien välttämiseksi - Järvenpää | HS.fi

Rykelmä korkeita puukerrostaloja on tulossa paraatipaikalle Järvenpäähän – Elementit aiotaan asentaa tarkkaan valittuina hetkinä kosteus­ongelmien välttämiseksi

Järvenpään puukerrostalojen rakentamisen on määrä alkaa syksyllä 2021. Keskustan paraatipaikalla sijaitsee tällä hetkellä purkukuntoisia rakennuksia.

Alustava havainnekuva Myllytie–Valtuustonkadun puukerrostalokorttelista.­

24.9. 11:37

Järvenpään keskustaan suunnitellaan lähivuosina rakennettavaksi puukerrostaloja, sillä Myllytie–Valtuustonkatu-kortteliin aiotaan rakentaa kolmen seitsenkerroksisen kerrostalon kokonaisuus.

Tällä hetkellä korttelissa sijaitsevat vanha squash-halli sekä päiväkoti, jotka ovat tyhjillään. Molemmat rakennukset ovat saaneet purkuluvan.

Kaupunki järjesti keväällä kumppanuushaun, jossa haettiin yhteistyökumppania korttelin tekoon. Kumppaniksi valittiin rakennusliike Lehto Group, ja korttelin suunnittelussa on mukana myös LUO Arkkitehdit.

”Kyseessä on kaupungin paraatipaikka ja siitä syystä halusimme valita toteuttajan ainoastaan laatukriteereihin perustuen”, kertoo Järvenpään kaupungin projektipäällikkö Salla Niemelä tiedotteessa.

Tavoite on, että korttelin asemakaavamuutos on hyväksymiskäsittelyssä kevättalvella 2021. Rakentaminen voisi alkaa syksyllä 2021.

Puusta rakennetut kerrostalot ovat Suomessa vielä melko harvinaisia. Syyskuuhun 2020 mennessä puukerrostaloja oli Suomessa 103 kappaletta. Tunnetuimmat esimerkit löytyvät Jätkäsaaresta, jonka Wood City -puukorttelista löytyvät kaksi asuinkerrostaloa, toimistotalo sekä hotelli. Rakennukset ovat kahdeksankerroksisia.

Lehto Groupin hankepäällikkö Antti Leinonen kertoo, että laajuudeltaan Järvenpään kokonaisuus tulee olemaan yksi Suomen suurimpia.

”Järvenpään puukerrostaloihin tulee noin 150 asuntoa.”

Julkisuudessa puukerrostalot ovat viime vuosina olleet erityisesti Jätkäsaaren puukerrostalojen kosteusongelmien vuoksi.

Miten Järvenpäässä vältytään kosteusongelmilta?

”Kosteudenhallinta on aina haaste, kun rakennetaan puusta”, Leinonen myöntää.

”Me rakennamme kuitenkin valmiita tilaelementtejä tehtaalla”, Leinonen kertoo. Lehto Groupin tehtaat sijaitsevat Hartolassa ja Oulaisissa.

Leinosen mukaan valmiit tilaelementit asennetaan oikeille paikoille sellaisina päivinä, kun riskiä vesisateesta ei ole. Lisäksi Lehto Group on suunnitellut erityisen kattolohkotekniikan, joka suojaa elementtejä.

Luitko jo nämä?

Järvenpää - luetuimmat