Utelias yleisö pakkautui lääkärihelikopterin ympärille kesken pelastustehtävän – Koneeseen ei saa koskea, muistuttaa kopteriyhtiö - Järvenpää | HS.fi

Utelias yleisö pakkautui lääkärihelikopterin ympärille kesken pelastustehtävän – Koneeseen ei saa koskea, muistuttaa kopteriyhtiö

Sosiaalisessa mediassa epäiltiin, että sivulliset häiritsivät lääkintähelikopterin toimintaa Järvenpään Peltolassa.

Lääkärihelikopteri lasketui pellolle Järvenpään Peltolassa.­

28.4. 15:58

Facebookin Järvenpää-ryhmään kirjoittanut ihmetteli uteliaiden toimintaa sunnuntaina 25. huhtikuuta, kun lääkärihelikopteri laskeutui Järvenpään Peltolassa pellolle pelastustehtävän vuoksi.

Kirjoittaja epäili uteliaiden katsojien häirinneen lääkärihelikopterin toimintaa.

”Ihan oikeasti ihmiset nyt järki käteen. Lääkärihelikopteri laskeutui pellolle pelastustehtävän vuoksi. Neljä ihmistä koiran tai koirien kanssa ihmettelemässä pellolla ja pappa ilmeisesti lapsenlapsensa kanssa yrittivät mennä koskemaan kopteriin ja pyörivät sen ympärillä. Eikö täällä ole ihmisillä mitään tajua miten voi käyttäytyä. Karjasin tarpeeksi kovaa niin ainakin naapurit ja tämä lapsenlapsi(?) tajusi lopettaa koneen lähestymisen ja koskemisen.”

Pellolle laskeutunut lääkärihelikopteri oli FinnHEMS -yhtiön kopteri. Yhtiön viestintäpäällikkö Tiina Koutajoki selvitti HS:n pyynnöstä, häiritsivätkö sivulliset kopterin toimintaa.

”Lääkärihelikopteri oli laskeutunut keskelle asuinalutta, ja lentäjä oli jäänyt kopteriin. Lentäjä kertoi paikalla olleen lapsia ja aikuinen. Hän ei erityisesti muista, että se olisi häirinnyt”, Koutajoki kertoo.

Koutajoki sanoo, ettei ole kiellettyä mennä lääkärihelikopterin lähelle. Hän toteaa olevan normaalia, että kopteri herättää uteliaisuutta.

”Lentäjän kanssa saa jutella, mutta kopteria ei saa koskea. Kopterista voi ottaa kuvan, mutta miehistöä ja potilasta ei saa kuvata. Kopterin laskeutuessa ja lähtiessä lentoon on oltava etäällä”, Koutajoki opastaa.

Koutajoen mukaan katsojat häiritsevät harvoin lääkärihelikopterin toimintaa.

”Joskus lentäjä joutuu sanomaan, että älä kuvaa.”

FinnHEMS on valtakunnallinen lääkärihelikopteritoiminnasta vastaava valtionyhtiö.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat