Haluaisitko tehdä töitä ”Boogiessa”? Radanvarsikaupunki alkoi nimetä yritysalueita persoonallisella otteella - Järvenpää | HS.fi

Haluaisitko tehdä töitä ”Boogiessa”? Radanvarsi­kaupunki alkoi nimetä yritysalueita persoonallisella otteella

Järvenpään Boogien yritysalueella musiikkiteema näkyy myös yritysten rakennusten ulkoasussa.

Lidlin jakelukeskus (vas.) on Järvenpäässä alueella, joka noudattaa nimeä Boogie. Svengaava nimi juontaa juurensa muun muassa Puistoblues-tapahtumaan (oik.)

23.11. 18:14

Järvenpää tiedotti marraskuun puolivälissä, että kaupungin eteläosassa sijaitsevan Boogien yritysalueen viimeinenkin tontti myytiin tänä syksynä.

Miksi yritysalue on saanut persoonallisen nimen, Boogien?

Järvenpään yrityspalvelupäällikkö Susanna Aramo kertoo, että alue nimettiin Boogieksi, koska kaupunki tunnetaan musiikista.

”Puistoblues ja Sibelius tunnetaan hyvin, musiikki on vahvasti mukana Järvenpäässä. Siksi yritysalueet ovat saaneet musiikkiin viittaavat nimet. Järvenpäässä on myös yritysalueet nimeltään Intro ja Svengi.”

Aramo kertoo ihmisten ymmärtäneen hyvin, että yritysalueet on nimetty musiikkiteemoilla.

”En ole kuullut poikkipuolista sanaa yritysalueiden nimestä.”

Boogien yritysalue sijaitsee Järvenpään eteläosassa. Alue rajautuu pohjoisessa Ainolanväylään ja Pohjoisväylään, idässä Helsinki-Lahti junaradan liikennealueisiin sekä etelässä ja lännessä lähivirkistys- ja asuinalueisiin.

Boogien yritysalueella musiikkiteema näkyy myös rakennusten ulkoasussa. Rakentamisohjeiden mukaisesti yritysalueen rakennusten julkisivuissa on boogie-teemaan liittyviä kuvia tai kuvioita, esimerkiksi kuvia artisteista tai soittimista.

Mikäli Järvenpää tekee jatkossa uusia yritysalueita, ne nimetään myös musiikkiteemalla, Aramo kertoo.

Boogien yritysalueen maat saatiin kaupungin omistukseen vuonna 2015, jonka jälkeen alueen asemakaavoitus käynnistyi. Ensimmäinen tontti myytiin loppuvuodesta 2016.

Lue myös: Lidlin uusi jakelukeskus avattiin Järvenpäässä – sisään mahtuisi viisikerroksinen talo ja kymmenen jalkapallokenttää, hyllyjä yli 20 kilometriä

Ilmakuva Boogien yritysalueesta, jossa kaupungin merkinnät yrityksistä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat