Saunarajoitukset leviävät: Nyt Järvenpää kytkee kiukaita pois päältä uimahallistaan

Järvenpää säästää sulkemalla kaupungin uimahallin miesten ja naisen puolen pikkusaunat.

Kaikkien saunojien pitää ahtautua yhteen saunaan miesten tai naisten puolella Järvepään uimahallissa 10. lokakuuta alkaen.

30.9. 14:57

Järvenpään kaupunki säästää sulkemalla kaupungin uimahallin miesten ja naisen puolen pikkusaunat toistaiseksi 10. lokakuuta alkaen.

Kaupunki kertoo asiasta tiedotteessaan.

Uimahallissa on sekä naisten että miesten puolella kaksi saunaa, joista toinen on pienempi sauna ja toinen hieman isompi sauna. Maanantaista 10. lokakuuta alkaen pikkusaunat otetaan pois käytöstä.

”Normaalisti pienemmät saunat ovat lämpiminä naisten ja miesten puolella noin 91 tuntia viikossa. Ottamalla pois käytöstä pienemmät saunat molemmilta puolilta säästämme energiaa laskennallisesti viikkotasolla noin 2 300 kilowattituntia saunaa kohden, mikäli kiuas lämmittäisi koko ajan”, kertoo kaupungin tilapäällikkö Henri Kansonen tiedotteessa.

Lue lisää: Saunomisen rajoitukset voivat olla edessä Helsingin uimahalleissa

”Haluamme omalta osaltamme vähentää sähkön kulutusta ja olla esimerkkinä myös kuntalaisille, sillä sähkökiukaan lämmittäminen on huomattava energiasyöppö. Myös kotitalouksissa on hyvä pohtia, kuinka usein sähkökiukaan napsauttaa päälle viikossa”, jatkaa Kansonen.

Järvenpään kaupunki kertoo tiedotteessaan selvittäneensä myös muita mahdollisia vaihtoehtoja oman energian säästämiseksi. Näitä ovat esimerkiksi kohteiden lämpötilan alentaminen huomioiden tilojen käyttötarkoituksen sekä valaistuksen optimointi ja ilmanvaihdon tehostaminen.

Lue lisää: Tämän helsinkiläisen uimahallin sauna on järjetön pätsi – Syynä on legendaarinen ”Kake”, joka heitti löylyä ämpärillä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat