Tuusulan­järven luistelu­rata valmistui vihdoin – Suosio on ollut valtaisa

Tuusulanjärven luistelurata Tuusulasta Järvenpäähän on pituudeltaan 6,5 kilometriä.

Tuusulanjärven luisteluradan Järvenpään päässä oli luistelijoita keskiviikkona.

16.2. 16:06

Tuusulanjärven matkaluistelurata saatiin vihdoin käyttöön kokonaan tänä talvena, kun rata valmistui myös Järvenpään puolelta.

Tuusulanjärvellä ylläpidetään talvisin matkaluistelurataa. Järven eteläpäässä aurauksista vastaa Tuusulan kunta ja pohjoispäässä Järvenpään kaupunki. Luistelurataa hoitavat myös vapaaehtoiset sekä yksityiset toimijat.

Tuusulan puolella matkailuluistelurata saatiin kuntoon tammikuussa.

”Tuusulan puolella luistelurata Gustavelundista Sarvikalliolle avattiin tammikuun alussa. Kelit ovat olleet haastavia. Välillä on ollut vettä ja välillä kymmenen senttiä lunta. Yhdysreittiä Sarvikalliosta Järvenpään Vanhankylän kartanon kohdalle tehdään parhaillaan. Reitti on luisteltavassa kunnossa jo nyt”, Tuusulan kunnan liikuntapaikkojen ja ulkoilupalveluiden työnjohtaja Jaska Vilen sanoi torstaina.

Järvenpään puolella jouduttiin odottamaan tämän viikon alkupuolelle saakka, että Tuusulanjärven jää on riittävän kestävää luisteluradan kunnostamiseen.

”Luisteluradan Järvenpään puoleinen osa valmistui keskiviikkona. Järvenpäässä radan rakentaminen jouduttiin aloittamaan Tuusulaa myöhemmin, koska Tuusulassa on parempi kerros teräsjäätä”, Järvenpään kaupungin liikuntapaikkamestari Ari Kuisma kertoi torstaina.

Vaikka matkaluistelurataa oli mahdollista tehdä Järvenpäässä vasta helmikuun puolenvälin paikkeilla, ei myöhäinen ajankohta ole Kuisman mukaan poikkeuksellinen.

”Ajankohta ei ole poikkeuksellinen. Normaalisti matkaluistelurata valmistuu Järvenpään puolella tammikuun lopulla.”

Luisteluradan pituus Tuusulasta Järvenpäähän on nyt noin 6,5 kilometriä.

Vaikka talvisää ei ole alkuvuodesta ollut aina paras mahdollinen, kelit eivät ole karkottaneet luistelijoita Tuusulanjärvellä.

Järven jäällä on nähty suorastaan yleisöryntäys.

”Luistelijoita on ollut todella paljon. Näin on ollut erityisesti kahtena edellisenä viikonloppuna, kun kelit olivat hyvät”, Vilen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat