”Pipomies” sai kerättyä kaikki 99 Alepa-pipoa

Alepa-pipoja keräilevä Janne Niskanen on vihdoin saanut urakkansa päätökseen. Kotona on kaikki 99 kaupunginosapipoa, lisäksi kokoelmassa on yksi harvinaisuus – ja yksi ainutlaatuinen.

Janne Niskasen päässä komeilee harvinaisuus: pipomies-tekstillä varustettu pipo. Alepa teetti sen varta vasten Niskaselle.

1.3. 9:07 | Päivitetty 1.3. 13:01

Se on tehty.

Janne Niskasen omistama pipopino ulottuu nyt rappusten yläosaan asti. Siinä on vihdoin kaikki Alepan 99 korttelipipoa. Ja lisäksi vielä Klaukkalan jo lopettaneen kaupan pipo. Ja keskellä kaikkea komeilee se arvokkain: pipomiehen oma pipo.

Alepa toi vähän yli vuosi sitten myyntiin mainospipoja, joissa lukee Alepan käyttämällä fontilla kaupungin, kaupunginosan tai korttelin nimi. Järvenpääläinen hattujen ja päähineiden keräilijä Janne Niskanen innostui pipoista niin, että päätti kerätä koko sarjan.

Keräily alkoi viime marraskuussa vauhdikkaasti ja vain muutamassa viikossa Niskanen sai kasaan puolet pipoista. Helsingin Sanomat haastatteli tuolloin Niskasta, joka kertoi, että hänen tavoitteenaan oli saada kerättyä kaikki korttelipipot vuoden 2022 loppuun mennessä.

Lue lisää: Isä haalii into­himoisesti kauppa­ketjun pipoja – Lapset seuraavat kasvavaa hattu­kasaa hämillään

HS:n tekemän lehtijutun myötä Alepan markkinointiosastolla innostuttiin pipomiehestä ja heiltä tuli Niskaselle puhelinsoitto.

”He sanoivat, että jos saan kaikki pipot kerättyä, he teettävät minulle spesiaalipipon, jossa lukee ’pipomies’.”

Vauhdikkaan alun jälkeen keräilyvauhti kuitenkin hidastui. Niskanen laittoi Facebookiin ilmoituksia, joissa kertoi etsivänsä pipoja, mutta tästä huolimatta kokoelmasta puuttui päähineitä.

”Jotkut pipoista oli myyty kaupoista kokonaan loppuun ja aloin jo epäillä, että kokoelmani jää vajaaksi”, kertoo Niskanen.

Apuun tuli Alepan markkinointiosasto. He tilasivat Niskaselle puuttuvat kymmenen, joita ei enää saanut kaupasta. Kun viimeiset pipot tulivat tehtaalta, meni Niskanen Alepan markkinoinnista vastaava ryhmäpäällikön Tuomas Mulon kotiin viime torstaina, ja siellä hänelle luovutettiin puuttuvat pipot.

Ja se tärkein – Niskaselle vasiten teetetty pipomies-pipo.

”Melkein siinä tuli kyynel silmään. Joimme kahvit ja otimme kuvia.”

Korttelipipot täyttävät Janne Niskasen kodin rappuset yläkertaan asti. Keskellä komeilevat Niskaselle tehdyt frisbee ja pipomies-tekstillä varustettu pipo.

Tällä hetkellä pipot ovat vielä rappusten alla säilössä, mutta tulevaisuudessa Niskanen aikoo vuorata oman huoneensa seinän pipoilla. Niskanen aikoo virittää pipot seinälle narun avulla, sillä hän ei halua niiden vahingoittuvan.

Mutta, mitä pipomies aikoo nyt tehdä, kun pipot on kerätty?

”Hetken mietin, kun näin myyntiin tulleet Alepan korttelimukit, että pitäisikö alkaa keräillä niitä. Jos pipomies olisikin mukimies. Mutta ei sittenkään.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat