Pieni baari otti käyttöön hilpeyttä herättävät ”tuoppi­kondomit”

Ravintoloitsija otti baarissa käyttöön tuoppisuojat, joilla voi ehkäistä tyrmäystippoja juomassa. Asiakaspalaute on ollut positiivista.

Eikan pubin ravintoloitsija Eino ”Eikka” Lehtinen otti baarissaan käyttöön lasinsuojat tyrmäystippojen ehkäisemiseksi. Kuvassa Lehtinen maistelee olutta vuonna 2012.

Kun Järvenpään keskustassa sijaitsevassa Eikan pubissa tilaa juoman, tiskiltä voi saada juoman lisäksi jotain muutakin.

Yökerhossa on jo muutaman kuukauden ajan voinut ottaa lasin päälle laitettavan silikonisuojan, joka muistuttaa ulkonäöltään ja toimintatavaltaan hieman tuttua ehkäisyvälinettä – eli kondomia.

”Kyllä sitä vähän ihmetellään, että mikä se on, kun se näyttää varmuusvälineeltä. Sitähän se periaatteessa onkin. Monista on hauskaa, että se vedetään samalla tavalla tuopin päälle ”, Ravintoloitsija Eino ”Eikka” Lehtinen kertoo.

Suojuksia on tarjolla eri kokoisia ja värisiä.

Suojuksen tarkoituksena on ehkäistä käyttäjää huumatuksi tulemiselta esimerkiksi tyrmäystippojen avulla. Lehtinen päätti hankkia lasinsuojia baariinsa, kun paikan päällä käynyt esittelijä kertoi hänelle tuotteesta.

”Lupasin ottaa sen testiin ja katsoa mitä ihmiset tykkäävät ja kuinka herkästi se otetaan käyttöön. On osoittautunut, että etenkin naisväki saa siitä jonkinlaista turvallisuudentunnetta”, Lehtinen kertoo.

Eikan pubissa ei Lehtisen mukaan ole ollut juurikaan huumaustapauksia tai ainakaan tieto niistä ei ole kantautunut hänen korviinsa. Esimerkiksi Helsingissä poliisille tulee vuositasolla tietoon noin 15–20 huumaamistapausta, mutta hekin korostavat, että valtaosa tapauksista tuskin päätyy poliisille saakka.

Lehtinen arvioi, että noin yksi kahdestakymmenestä ottaa maksuttoman suojan tiskiltä mukaan.

”Se on silikonia, joten asiakas voi halutessaan viedä sen kotiin ja käyttää sitä uudestaan. Tarkoitus on, että näitä saataisiin käyttöön”, Lehtinen kertoo.

Suojuksista saatu palaute on ollut yksinomaan hyvää.

”Ihmiset ovat hyvin tyytyväisiä että joku keksii jotain uutta heidän hyväkseen. Se on niin helppo ja yksinkertainen, että siitä on vaikea vääntää tarinaa. Hieno keksintö ehdottomasti.”

Lasinsuojassa on reunassa pieni reikä, jonka kautta juomaa voi nauttia pillillä. Periaatteessa sen kautta pystyy myös juomaan.

”Se kuitenkin näyttää vähän kummalliselta. Yleensä ihmiset ottavat suojan pois ja laittavat sen takaisin”, Lehtinen kertoo.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Keski-Uusimaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat