Kerava    |   HS Kerava

Uusi kerrostalokolmio maksaa Keravalla satatuhatta euroa vähemmän kuin kymmenen minuutin junamatkan päässä Tikkurilassa

SRV:n uudiskohteissa Keravalla keskineliöhinnat ovat alle 5 000 euroa, kun Vantaan Tikkurilassa ne nousevat enimmillään jo 6 000 euroon ja Helsingin Kalasatamassa jopa 10 000 euroon.Keravalla liikkuessa ei ole voinut olla huomaamatta nostokurkia: uusia kerrostaloasuntoja rakennetaan kiivaasti nyt useampaankin kohtaan kaupunkia, kuten keskustaan ja Alikeravan alueelle.

Rakennusliike SRV:n aloitti vuonna 2016 Aleksintorin alueen purkamisen ja heti perään sen uudisrakentamisen. Täydennysrakentaminen aivan ydinkeskustaan on ollut rakennuttajajohtaja Juha Kuusiniemen mukaan haastavaa, sillä tontti on ahdas ja rajautuu osin kävelykatuun.

Nyt ollaan jo voiton puolella: marraskuussa avautui kauppakeskus Karuselli ja ensimmäiset kerrostalot saivat asukkaansa. Tällä hetkellä rakennetaan asunto-osakeyhtiö Aleksinkaarretta ja Aleksintarhaa, ja ennakkomarkkinointi on käynnistynyt jo kävelykorttelin viimeisestäkin kohteesta Aleksinniitystä.

”Meiltä tulee Keravalle 768 uutta asuntoa, joista suurin osa on nyt valmistunut. Se on merkittävä asuntomäärän lisäys tähän kaupunkiin”, Kuusiniemi kertoo.

Lokakuun puoliväliin mennessä valmistuvasta Aleksinkaarteesta on nyt myyty tai varattu 40 prosenttia asunnoista, Aleksinniitystä varattuna on neljännes asunnoista. Kuusiniemen mukaan varaustilanne on normaalilla tasolla muiden kaupunkien kohteisiin verrattuna.

”Keravalla oli pitkään hiljaista rakentamisen suhteen, mutta nyt on tekemisen meininki ja uudet kohteet kiinnostavat. Meidän esittelyasunnon ensimmäiseen näyttöön oli jono kävelykadulla.”

Uusien asuntojen vetovoimatekijöinä hän pitää palveluiden keskellä olevan sijainnin lisäksi sitä, että parkkihallit ovat maan alla, joten autolle pääsee hissillä aina kuivin jaloin. Lisäksi suurimmassa osassa asuntoja on oma sauna.

”Keskineliöhinnat Keravan kohteissa ovat 4 400–4 725 euroa, kun taas vastaavalla keskustapaikalla Vantaan Tikkurilan-kohteissamme ne ovat 5 100–6 000 euroa. Ja junalla pääsee täältä Helsinkiin 22 minuutissa ja Tikkurilaan 11 minuutissa”, Kuusiniemi sanoo.

Hänen mukaansa kolmioissa hintaero Tikkurilassa sijaitsevaan kolmioon voi olla jopa satatuhatta euroa, ja sekin vetää väkeä Keravalle.

Yksittäisissä pienissä asunnoissa neliöhinnat nousevat Keravallakin noin 5 800 euroon, mikä tuntuu kovalta summalta. Vertailun vuoksi Kuusiniemi luettelee SRV:n Helsingin-uudiskohteiden hintoja: Pitäjänmäessä yli 6 000 euroa, Jätkäsaaressa 8 500 euroa ja Kalasataman jopa 10 000 euroa neliömetriltä.

Keravalle on rakennettu eri kokoisia asuntoja tilavista yksiöistä yli sadan neliömetrin suuruisiin neliöihin. Yksi iso ostajaryhmä ovat SRV:n kohteissa olleet omakotitalosta luopumassa olevat, helppoa asumista hakevat eläköityvät pariskunnat.

”Yli 80 neliömetrin kolmiot menivät ensimmäisenä kaupaksi. Niissä oli hyvä kysyntä. Toinen ryhmä on opiskelijat, joille Kerava radanvarsikaupunkina on hyvä vaihtoehto ensiasunnolle”, Kuusiniemi kertoo.


Ostettavissa asunnoissa myyntihinta on maltillinen, sillä asuntojen kokonaishinnasta yli 60 prosenttia on taloyhtiölainaa. Kaksi ensimmäistä vuotta ovat taloyhtiölainan suhteen lyhennysvapaita.

Esimerkiksi Aleksinniitystä 44 neliömetrin saunallisen kaksion saa taloyhtiölainan ansioista noin 68 000 eurolla. Velaton myyntihinta ilman taloyhtiölainaa on hieman alle 193 000 euroa.

Oikotie.fissä oli maanantaina puolilta päivin Keravalta myynnissä 167 kerrostaloasuntoa uudiskohteissa ja kaikkiaan 334 kerrostaloasuntoa. Myynnissä olevissa vanhoissa kerrostaloasunnoissa neliöhinnat voivat olla sijainnista riippuen jopa alle 1 700 euroa, keskustassa alle 3 000 euroa.

Tilastokeskuksen mukaan tämän vuoden toukokuussa vanhan kerrostaloasunnon velaton neliöhinta oli 1 768 euroa kehyskunnissa, joihin kuuluu Keravan lisäksi muun muassa Järvenpää ja Hyvinkää. Keravan rajanaapurissa Vantaalla se oli 2 576 euroa ja Helsingissä 4 549 euroa.

Helsingin keskustasta 30 kilometrin päässä sijaitseva Kerava on pinta-alaltaan Suomen viidenneksi pienin kunta. Sen väestön tiheys on Suomen kolmanneksi suurin Helsingin ja Kauniaisten jälkeen. Asukkaita kasvukunnassa on tällä hetkellä noin 36 000.

Oikotie.fi on osa Sanoma-konsernia, johon kuuluu myös Helsingin Sanomat.

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää  HS:n kommentointien äänestäminen on muuttunut: nyt vain kirjautuneet käyttäjät voivat antaa kommentille hyvin argumentoitu -äänen.
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   R-kioski harkitsee lopettavansa matkakorttien lataamisen HSL:n palkkiopäätöksen takia

  2. 2

   Tuore tutkimus: Rasvamaksa on käytännössä jo kansantauti, ja siitä kärsivän tulisi välttää alkoholia täysin

  3. 3

   Parisuhteet ovat muutoksessa, ja yhdessä asiassa astumme sata vuotta ajassa taakse­päin, sanovat asian­tuntijat – Näistä merkeistä tunnistat ”työ­pari­suhteen”

   Tilaajille
  4. 4

   Verotus kiristyy, bensa kallistuu: HS:n laskurit kertovat, miten budjetti vaikuttaa kukkaroosi

  5. 5

   Voiko Pasilan Triplan reikäinen julkisivu käynnistää trypofobia­reaktion? Arkkitehti: ”Kaikennäköisiä asioita selvitimme, mutta tätä emme”

  6. 6

   Suomalaiskirjailija Pajtim Statovcin teos ehdolla Yhdysvaltain arvostetuimman kirjallisuuspalkinnon saajaksi

  7. 7

   ”Kammottava nais­bändi” – Teini­tyttöjen rock­bändi tyrmistytti 1980-luvun lopulla miehiä soitto­taidoillaan

   Tilaajille
  8. 8

   Tutkimus: Molempien puolisoiden tyytymättömyys avioliittoon kasvaa, kun naisen seksuaalinen halu vähenee

  9. 9

   Hallitus esitteli kaksi miljardia alijäämäisen budjettinsa: Aktiivimallin leikkuri puretaan, korkeakouluille 60 miljoonaa – HS käy läpi tulo- ja menoarvion pääkohdat

  10. 10

   Porrastreeni ehkäisee ”kuolleen pepun syndroomaa”, joka vaanii istumatyötä tekeviä – Neljä vinkkiä, joilla saat portaista kaiken hyödyn irti

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Hyvätuloiset ystävättäreni asuvat kaupungin vuokra-asunnoissa puoli-ilmaiseksi

  2. 2

   Parisuhteet ovat muutoksessa, ja yhdessä asiassa astumme sata vuotta ajassa taakse­päin, sanovat asian­tuntijat – Näistä merkeistä tunnistat ”työ­pari­suhteen”

   Tilaajille
  3. 3

   Ravintola Baarikärpänen kieltää sisään­pääsyn romani­hameessa, omistaja selittää virallista linjaa korvaus­vaatimuksilla

  4. 4

   ”Kammottava nais­bändi” – Teini­tyttöjen rock­bändi tyrmistytti 1980-luvun lopulla miehiä soitto­taidoillaan

   Tilaajille
  5. 5

   Voiko Pasilan Triplan reikäinen julkisivu käynnistää trypofobia­reaktion? Arkkitehti: ”Kaikennäköisiä asioita selvitimme, mutta tätä emme”

  6. 6

   Tuore tutkimus: Rasvamaksa on käytännössä jo kansantauti, ja siitä kärsivän tulisi välttää alkoholia täysin

  7. 7

   Korkeimmalta oikeudelta merkittävä ennakkopäätös: Humalan aiheuttama estojen löystyminen ei ole merkki väitetyn raiskausuhrin avuttomuudesta

  8. 8

   R-kioski harkitsee lopettavansa matkakorttien lataamisen HSL:n palkkiopäätöksen takia

  9. 9

   Long Play: Aalto-yliopiston muodin koulutusohjelmassa toistuvaa suosimista, eristämistä ja simputusta

  10. 10

   Puunpolton terveyshaittoihin kuolee jopa 200 ihmistä vuosittain, ja nyt haittoja aiotaan vähentää – Näin pientaloasukas voi vaikuttaa päästöihin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sadattuhannet kodit uhkaavat menettää arvonsa – Suomeen on kehittynyt kahdet asunto­markkinat, ja asian­tuntijan mukaan enää kolme aluetta on turvassa

   Tilaajille
  2. 2

   Teini-ikäinen kilpauimari hylättiin liian paljastavan uima­puvun vuoksi Yhdys­valloissa – käytti samaa asua kuin kaikki muutkin

  3. 3

   Joukko suomalaisnaisia riisuuntui kameralle kertoakseen kehohäpeästä ja sen kukistamisesta – ”Olen yhä keskeneräinen, mutta sairaudesta olen päässyt”

   Tilaajille
  4. 4

   Seitsemän vuoden parisuhdekriisi on vanhentunut käsite: On olemassa toinen hetki, jolloin eroriski kasvaa selvästi

   Tilaajille
  5. 5

   Ihmisen ei kuulu olla väsynyt – Uni­lääkärin mukaan moni uneton tekee illalla saman virheen

   Tilaajille
  6. 6

   Maailman parhaat luontokuvat valitaan taas kymmenientuhansien kuvien joukosta: HS näyttää 14 huippuotosta

  7. 7

   Miljonääri liittyi perus­suomalaisiin Jussi Halla-ahon perässä, ja nyt ”Tampereen Trump” ilmentää puolueen muutosta

  8. 8

   Suoliston bakteerit määrittävät, miten ihminen voi, ja niitä ohjaa ravintomme – Suomalainen huippu­tutkija kertoo, millaista ruoka­valiota bakteerit janoavat

   Tilaajille
  9. 9

   Suomalaiset saavat liian vähän folaattia, vaikka se saattaa torjua Alzheimerin tautia ja masennusta – Nämä ovat tärkeimmät folaatin lähteet

  10. 10

   Juutalaisvainoista kertova elokuva järkytti festivaalikatsojia, kymmeniä ihmisiä käveli ulos kesken näytöksen

  11. Näytä lisää