Jenni Riihinen koki elämänsä yllätyksen Keravanjoella: Onkeen tarttui kalan sijaan 120-senttinen olio, jonka sieraimista vuoti verta - Kerava | HS.fi
Kerava|HS Kerava

Jenni Riihinen koki elämänsä yllätyksen Keravanjoella: Onkeen tarttui kalan sijaan 120-senttinen olio, jonka sieraimista vuoti verta

Jenni Riihinen lähti miehensä kanssa sunnuntai-iltana kuuden jälkeen Keravanjoelle onkimaan. Saalista tulikin, mutta hieman erilaista kuin hän odotti.

Jenni Riihinen nosti joesta 120-senttisen löydön, kuolleen liskon.

Julkaistu: 25.5. 16:53, Päivitetty 25.5. 17:27

Kalajutuksi sanotaan kertomusta, jossa saaliin kokoa liioitellaan vahvasti. Keravalaisella Jenni Riihisen saalis onkireissulta oli noin 120 senttimetrin mittainen.

Saalis ei kuitenkaan ollut kala vaan lisko.

Riihinen oli lähtenyt miehensä kanssa sunnuntai-iltana kuuden jälkeen Keravanjoelle onkimaan. Kalastusvälineenä pariskunnalla oli virveli, johon oli kiinnitetty koho ja koukku.

”Heitin sillä vähän pidemmälle, melkein toiselle puolelle jokea, kun se jäi kiinni”, Riihinen kertoo.

”Sanoin miehelleni, että nyt sieltä varmaan tulee ylös polkupyörä, niitä kun Keravanjoessa riittää.”

Kun Riihinen veti möhkäleen maihin, hänen ensimmäinen reaktionsa oli, että saalis oli ihmisen käsi.

”Kyllä siinä aluksi säikähti, mutta nopeasti tajuttiin, että se on lisko. Se oli kuollut, ja sieraimista tuli verta. Koukku oli tarttunut raajaan.”

Liskolla oli pituutta noin 120 senttimetriä. Riihinen arvelee, että kyseessä oli jokin iguaanilaji.

”Veikkaisin, että joku oli ottanut sen lemmikiksi tietämättä, kuinka suureksi se voi kasvaa. Kun se on ollut täysikasvuinen, se on hylätty joelle.”

Pariskunnalla oli kuitenkin uusi ongelma: mitä tehdä kuolleelle, yli metrin pituiselle eläimelle. He eivät halunneet, että kukaan sivullinen törmäisi liskonraatoon ja säikähtäisi pahan kerran.

Jenni Riihinen soitti liskosta löytöeläintaloon, mutta sieltä apua ei löytynyt.

Hän sai kuitenkin ohjeen soittaa löytöeläinkeskus ja lemmikkihotelli Onnentassuun. Sieltä pyydettiin tuomaan eläin sinne.

Apu tuli kuitenkin lähempää. Riihinen oli lähettänyt kuvia liskosta Facebookin We Love Helsinki -ryhmään.

”Vapaaehtoistyötä kadonneiden lemmikkien parissa tekevä nainen huomasi postauksen ja tuli hakemaan liskon”, Riihinen sanoo.

”Nyt se on kuulemma Viikin eläinsairaalassa säilytettävänä viikon ajan, jos joku hakisi omansa pois. Sitten en tiedä, mitä sille tapahtuu.”

Asiasta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Kerava - luetuimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat