Rontti-kissa katosi kahdeksan vuotta sitten – Kaikkien yllätykseksi kissa löytyi tällä viikolla ja janosi kotiväeltä rapsutuksia - Kerava | HS.fi

Rontti-kissa katosi kahdeksan vuotta sitten – Kaikkien yllätykseksi kissa löytyi tällä viikolla ja janosi kotiväeltä rapsutuksia

Tiia Sydänmaa-Kalpio sai Rontti-kissan takaisin kahdeksan vuoden jälkeen. Kissa löytyi takaisin kotiin sirutuksen ansiosta.

Kahdeksan vuotta kateissa olleelta Rontti-kissalta täytyi ajella selästä karva, sillä se oli takkuuntunut. Muuten kissa oli löytyessään hyväkuntoinen.­

21.4. 12:40

Orimattilalaisen Tiia Sydänmaa-Kalpion täytyi lukea viesti moneen kertaan, eikä hän silti ollut uskoa silmiään.

Löytöeläinkodin lähettämässä viestissä kerrottiin, että Sydänmaa-Kalpion Rontti-kissa oli löytynyt Keravalta. Kissa olisi nyt tulossa kotiin – kahdeksan vuoden kateissaolon jälkeen.

Epäusko, ilo ja tunteiden vyöry valtasivat Sydänmaa-Kalpion.

”Ei käynyt pienessä mielessäkään, että Rontti löytäisi vielä kotiin.”

Oranssinvärinen, pyöreäposkinen Rontti-kissa oli tullut veljensä kanssa Sydänmaa-Kalpion perheeseen vuonna 2012. Perhe asui tuolloin Mäntsälässä.

Vuoden ikäisinä kolliveljekset pääsivät vahingossa karkaamaan ulos. Rontin veli jäi auton alle, mutta Ronttia ei löytynyt. Sydänmaa-Kalpion perhe etsi kissaa aktiivisesti.

Kesä meni, tuli talvi. Vuosi vaihtui. Rontista ei näkynyt jälkeäkään.

Perhe asennoitui siihen, ettei kissaa enää löytyisi. Sydänmaa-Kalpio selitti lapsille, että kissalle on käynyt jotain ikävää ja se on todennäköisesti kuollut.

Kunnes viime sunnuntaina Sydänmaa-Kalpion puhelin kilahti. Kissan omistaja löytyi sirutuksen avulla.

”Olen aina siruttanut lemmikkini. Se on pieni sijoitus siihen, että voi saada perheenjäsenen takaisin.”

Rontti-kissa käveli itse kiltisti kantokoppaan kahdeksan vuoden karkumatkansa jälkeen.­

Ei ole tietoa, missä Rontti on viettänyt kahdeksan vuotta. Havaintojen mukaan sitä oli nähty viime aikoina Keravan Sorsakorvessa.

Rontti oli pyörinyt usein erään paikallisen talon liepeillä, josta se myös napattiin kiinni. Kerran se meni sisään ja jäi parvekkeelle nukkumaan.

”Olisi varmaan aika monta tarinaa kissalla kerrottavanaan”, Sydänmaa-Kalpio sanoo.

Sydänmaa-Kalpio uskoo, että Rontti on vuosien aikana ollut ihmiskontaktissa, muttei kuitenkaan sisäkissana. Se ei ole villiintynyt vaan luottaa ihmisiin ja antautuu mielellään rapsuteltavaksi.

Kun Sydänmaa-Kalpio varasi ajan eläinlääkärille, hän kirjoitti varaukseen, että kissa on ollut kateissa kahdeksan vuotta. Eläinlääkärissä luultiin, että ajanvarauksessa sattui kirjoitusvirhe.

Asiakkaan täytyi varmastikin tarkoittaa kahdeksaa viikkoa.

9-vuotias Rontti-kissa on kotiutunut hyvin ja nauttii perheensä seurasta.­

Rontti oli löytyessään olosuhteisiin nähden hyväkuntoinen. Siltä täytyi ajella turkki selästä, sillä se oli takkuuntunut. Kissalla on myös meneillään loishäätö.

Sydänmaa-Kalpion mukaan Rontin tunnistaa samaksi kissaksi, jollainen se oli kahdeksan vuotta sitten pentuna. Samanlainen rauhallisuus ja omanarvontunto ovat säilyneet vuosien läpi.

Ronttia odotti kotona eläinsisaruksia: kaksi kissaa ja yksi koira. Toinen kissoista oli Rontin kadotessa 10-vuotias ja on nyt jo 18-vuotias ”mummokissa”.

Rontti asuu vielä muutaman päivän ajan toisessa huoneessa, sillä Sydänmaa-Kalpio haluaa antaa kissan asettua taloksi rauhassa.

”Odotan mielenkiinnolla kissojen kohtaamista. Mummokissa oli veljeksille kuin varaäiti jo silloin. Niillä oli tiivis suhde.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat