Siiri Kokkarinen, 15, jäi ilman kesätöitä – Hän ei kauaa voivotellut, vaan rakennutti myyntikärryn ja alkoi takoa tulosta - Kerava | HS.fi

Siiri Kokkarinen, 15, jäi ilman kesätöitä – Hän ei kauaa voivotellut, vaan rakennutti myyntikärryn ja alkoi takoa tulosta

Ilman kesätöitä jäänyt keravalaisnuori Siiri Kokkarinen perusti kesäkahvilan. Yrittäjän elämä on ollut työntäyteistä mutta antoisaa.

Siiri Kokkarinen (vas.) perusti Virrenkulmaan kesäkahvilan. Hilma Kokkarinen on usein siskonsa apuna.

9.6. 14:36

”Hain muutamaan paikkaan kesätöihin, mutta näin nuorille ei ollut hirveästi mitään tarjolla”, Siiri Kokkarinen sanoo.

Epäonnistuneen työnhaun jälkeen keravalainen 15-vuotias ei jäänyt tuleen makaamaan. Kokkarinen alkoi pohtia, voisiko työllistää itsensä muuten kuin jonkun palkollisena.

Isän kokemukset isoisän ravintolassa työskentelystä sekä mökkipaikkakunnalla nähty nuoren pyörittämä kesäkahvila antoivat ajattelemisen aihetta. Kahvilalle voisi olla kysyntää myös kotona Keravan Virrenkulmalla.

Nyt Kokkarinen on yrittäjä, jonka aamut alkavat munkkitaikinan leipomisella.

”Onhan siinä ollut aika kiire, varsinkin ensimmäisenä päivänä”, nuori kahvilanpitäjä kertoo.

Kesäkahvila Virrenkulmis toimii Keravan Energian laitoksen kupeeseen pysäköidyssä kärryssä. Iltapäivästä iltaan asti olevassa kahvilassa on tarjolla esimerkiksi munkkeja, vohveleita ja lettuja.

Töitä riittää, mutta Kokkarisella on onneksi apulaisia. Etenkin 12-vuotias Hilma Kokkarinen auttaa isosiskoaan paljon ja leipoo päivittäin.

Kahvilasta kertoi ensimmäisenä Keski-Uusimaa -lehti.

Kahvila avattiin viime sunnuntaina, mutta valmistelut alkoivat jo kuukausia aiemmin.

Itse kahvilatila on Kokkarisen isän netistä löytämä kärry, johon yrittäjä on perheensä avustuksella rakentanut sisustat pöytiä ja hyllyjä myöten. Myyntipaikka ja sähköt järjestyivät Keravan Energian tuella.

Lisäksi oli perustettava yritys ja hankittava tarvittavat luvat myyntiä varten.

”Kauan siinä meni”, Kokkarinen sanoo.

"Mutta kyllä se ainakin nyt on ollut vaivan arvoista.”

Virrenkulmalla kahvila on otettu vastaan yllättynein ja iloisin mielin. Kokkarinen uskoo kahvilan olevan hyvä lisä alueelle, jolla palveluita ei ole liiaksi asti.

Kahvila on auki kesäkuun ja elokuussa koulujen alkuun asti. Heinäkuussa luukku pysyy todennäköisesti enimmäkseen kiinni Kokkarisen ollessa rippileirillä ja lomalla.

Loma tulee tarpeeseen, sillä yrittäjänä työtunteja on kertynyt rutkasti jo ennen avajaisia. Tällaista kesätyötä Kokkarinen ei ollut itselleen alun perin suunnitellut, mutta päätös kahvilan perustamisesta ei kaduta.

Päinvastoin.

”Saa olla oma pomonsa, ilahduttaa ihmisiä ja tehdä juuri sitä mistä itse tykkää”, hän luettelee yrittäjyyden parhaita puolia.

”Kyllä tässä varmaan aika monena kesänä jatketaan.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat